MENÜ

Tolgay Arslan'da mutlu son

Beşiktaş, Hamburg'da forma giyen 24 yaşındaki Tolgay Arslan'ı büyük uğraşlar sonunda renklerine bağlamayı başardı. Pazartesi günü İstanbul'a gelecek tecrübeli futbolcu FANATİK'e, “Çok mutluyum, Türkiye'nin en büyük takımlarından birine geldim” dedi.

Tolgay Arslan'da mutlu son

Kartal, ara transfer döneminde, Slaven Bilic’in ısrarla kadrosunda görmek istediği Tolgay Arslan için büyük çaba sarfetti. Bir süredir Hamburg’la sıkı pazarlık halinde olan kulüp, Alman kulübünün yüksek bonservis bedeli ve bir sonraki satıştan yüzde 20 pay istemesi üzerine transferi bir an önce bitirmek için görüşmeleri hızlandırdı. Hamburg’u ikna etmeyi başaran Siyah-Beyazlılar, 300 bin Euro bonservis bedeli ve sonraki satıştan yüzde 10 payda orta yolu bularak 24 yaşındaki orta sahada mutlu sona ulaşmayı başardı.

3.5 yıllık sözleşme

Beşiktaş’ın, Tolgay Arslan’la 3.5 yıllık bir sözleşme yapacağı öğrenildi. Siyah-Beyazlılar’ın çok düşük bir bonservis bedeliyle renklerine bağladığı orta saha oyuncusuna sezonun ikinci yarısında 700 bin Euro ücret vereceği ifade ediliyor. Önümüzdeki sezon 1.4 milyon, 2015-2016 sezonunda 1.5 milyon, 2016- 2017 sezonunda ise 1.6 milyon Euro garanti ücret alması beklenen Tolgay’ın, maç başı ücretinin ise 10 bin Euro olacağı bildiriliyor. Pazartesi İstanbul’da Beşiktaş’ın prensip anlaşmasına vardığı gurbetçi futbolcunun Türkiye’ye ayak basacağı tarih de belli oldu. 300 bin Euro bedelle Hamburg’dan transfer edilen Tolgay Arslan, pazartesi günü Siyah-Beyazlılarla resmi sözleşme imzalamak üzere İstanbul’a gelecek.

‘Çok iyi işler yapacağım’

Transfer görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının ardından Tolgay Arslan ilk açıklamasını FANATİK’e yaptı. Kariyerine Türkiye’de devam edeceği için çok mutlu olduğunu söyleyen genç yıldız, “Türkiye’nin büyük takımlarından birinde oynayacağım için çok mutluyum. Beşiktaş’ı seçtiğim için çok heyecanlıyım. Kariyerime Türkiye’de devam edecek olmak beni çok heyecanlandırıyor. Türkiye’de, Beşiktaş formasıyla çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Herkes için hayırlı bir transfer olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Neden Beşiktaş'ı tercih etti?


1- Hamburg'daki kriz

Geçen sezon Bundesliga’da son anda düşmekten kurtulan Tolgay’ın kulübü Hamburg, bir süredir maddi krizle boğuşuyor. Elindeki birbirinden yetenekli futbolcuları satarak maddi kaynak yaratmaya çalışan kulüp, oyuncuların da maaşlarını ödemekte zorlanıyor. Tolgay’a da eski sözleşmesi üzerinden teklif yapan Hamburg, oyuncuyu ikna edemedi.

2- Arkadaşları ikna etti

Tolgay, Beşiktaş hakkında en güvenilir bilgiyi, aynı takımda başarıyla forma giyen yakın arkadaşları Gökhan Töre ve Kerim Frei’dan aldı. Kara Kartal hakkında fazla bilgisi olmayan Tolgay’la konuşan ikili, “Beşiktaş Türkiye’nin en büyük kulübü. Burada kendini gösterirsen kral olursun. Bu sezon şampiyonluğa herkes inandı. Yeni stadımız da yolda. Seninle daha da güçleniriz” telkini üzerine başarılı oyuncu tercihini Beşiktaş’tan yana kullandı.

3- Slaven Bilic faktörü

Atiba Hutchinson’ın yeni sözleşmeye yanaşmaması üzerine savunmacı orta saha arayışına giren Beşiktaş’ta Tolgay Arslan’ı en çok isteyen isim Hırvat teknik adam Slaven Bilic oldu. Sağ bek ve stoper için birçok futbolcunun ismini yönetime ileten Bilic’in Atiba’nın alternatifi olarak tercihini Tolgay’dan yana kullanması, transferin olumlu sonuçlanmasında en büyük etken oldu.

4- Yeni stat heyecanı

Hamburg, Tolgay için tam anlamıyla sıçrama tahtası oldu. Kalitesiz kadroya rağmen takımda sivrilmeyi başaran oyuncu, kariyerinde yepyeni bir sayfa açmak istedi. Gelecek sezon yeni stadı Vodafone Arena’ya kavuşacak Beşiktaş’ta bu tarihi ana tanıklık etmek isteyen 24 yaşındaki orta sahayı, yepyeni stat fikri cezbetti.

5- Avrupa kupaları

Hamburg, uzun bir süredir Avrupa Kupaları’nda yok. En büyük arzusu Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi sahnesine çıkmak olan Tolgay, bu amacına Beşiktaş formasıyla kavuşmaya hazırlanıyor. Kara Kartal, Avrupa Ligi 2. turunda Liverpool’a karşılaşacak. Tolgay’ın da hayali, sahada olabilmek.

Kısaca Tolgay'ı tanıyalım...

- 2009’da kariyerine Hamburg’da başladı.
- 2010-2011’de kiralık oynadığı Alemannia Aachen’da 31 maçta 6 gol, 4 asistle oynadı.
- 2011-2012 sezonunda Hamburg’da geçirdiği ağır sakatlıkla aylarca sahalardan uzak kaldı.
- Hamburg’da toplam 92 maça çıktı, 2 gol, 2 asist yaptı.
- Türkiye U-19 ve U-21 Milli Takımları’nda oynamasına karşın tercihini Almanya Milli Takımı’ndan yana kullandı.

Mehmet Demircan



Muhammed Demirci'nin yeni adresi belli oluyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ