MENÜ

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, "Erkan Zengin, kendisine tuzak kurulduğunu söyledi. Erkan bir kez dahi, 'Trabzonspor'a gelmek istemiyorum' diye bir şey söylemedi" diye konuştu.

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

A Spor'da yayınlanan 'İkiye Bir' adlı programa konuk olan Bordo-Mavililer'in patronu Hacıosmanoğlu'nun demeçlerinden satırbaşları şu şekilde;

"Sezonun ilk devresinde tüm talihsizlikler bizden taraftı. Kalecimiz Onur Kıvrak sakatlandı. Hakem hatalarıyla 15 puan kaybettik."

"Bugün Sivasspor'a karşı aldığımız galibiyette, bir kalecinin ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Hakan Arıkan ona ödediğimiz parayı çıkarttı diyebiliriz. Hocamız Ersun Yanal'ın isteği doğrultusunda daha iyi bir Trabzonspor için gücümüz yettiğince almaya çalışıyoruz. Eksik olan, hocamızın istediği bir iki oyuncu daha var. İnşallah onları da alırsak daha iyi oluruz."

'Erkan, kendisine tuzak kurulduğunu söyledi'


"Erkan, ismini söylemeyeceğim bir kulüple transfer görüşmesi yaptı. Tam o sırada biz devreye girdik. Ardından Erkan, İsveç'e gitti. Bu konuda farklı haberler yapıldı, fakat kendisine tuzak kurulduğunu ve pişman olduğunu ifade etti. Erkan bir kez dahi, 'Trabzonspor'a gelmek istemiyorum' diye bir şey söylemedi. Benim karakterimi herkes biliyor. Erkan'ın annesiyle tanıştık, aynı benim annem gibi başı kapalı bir insan. Muzaffer diye bir amcası var benden daha fanatik bir taraftar. Başkanlık makamını ne olarak görüyor insanlar. Burası hizmet makamı. Tek hedefimiz insanlara hizmet vermek. Onlara katkı sağlayacak şeyler için değil İsveç'e dünyanın diper ucuna bile gidilir. Erkan 2 asistin yanı sıra 1 de gol atsaydı çok iyi olurdu, ancak tek idmanla bu kadar."

'Düzen değiştirdik'

"Top kaleden içeri girdiğinde kimse konuşmuyor. Fakat tersi olunca hemen eleştirmeye başlıyorlar. Başarısız diyorlar. Trabzonspor'u gerçekten seviyorsanız bu başarısızlığa etken olan faktörleri de öne çıkartmanız lazım. Biz Trabzon'da bir düzen değiştirdik. Oradaki bir düzeni yıktık. Yeni bir düzen getirdik. Erkan'ın oyuna girmesi. Aldığımız kalecinin kurtarışları galibiyeti getiriyor işte. Eleştirilere saygı duyuyoruz. Bana soruyorlar okuyor musunuz diye. Okumuyorum, dinlemiyorum. Gece gündüz çalışıyoruz. Kalbimizde ne varsa cenabı allah onu nasip etsin diyoruz. İnşallah onu nasip eder, başarılı oluruz. Eğer başarısız olursak da görevi daha iyi yapanlara bırakmasını biliriz."

Ibrahimovic konusu


"Transfer konusunda isim belirtmeyeceğim, hocamızın belirlediği oyuncular var. Anlaşmaları ekonomik durumumuza uygun şekilde yapmayı planlıyoruz. Ön libero bölgesine bir beklenti var, umarım çalışmalarımızı sonuç verecektir. Havaalanına giderken Erkan Zengin, Ibrahimovic ile telefonda konuşuyordu. Bu konuda, 'Ibrahimovic'i alabiliriz' diye espri yaptık. Ancak Trabzonspor bu, gelecekte ne olacağı belli olmaz."

'Halilhodzic oyuncularla sevgi bağı kuramadı'

"Sezon başında takımın başına getirdiğimiz teknik direktör Vahid Halilhodzic'in arzu ettiği tüm futbolcuları transfer ettik. Forvet için Oscar Cardozo ve Konstantinos Mitroglou ile ilgilendik. Vahid hoca, 'Önce hangisi olursa onu alın' dedi. Önce Cardozo bitince ona imzayı attırdık. Vahid hocayı büyük umutlarla takımın başına getirmiştik, fakat oyuncularla arasında sevgi bağı kuramadı. Babacan tavrını gösterse farklı olurdu. Aklı karışıktı. Dünya Kupası sırasında çok ciddi teklifler almış, egosu biraz şişmiş sanırım. Ayrılmak kolay olmadı. Lokeren'le oynadığımız maçtan sonraki sözleri ve olayları diğer yönlere çekmesi son oldu ve ayrılma kararı aldık."

'Transfere, Zokora'ya verdiğimizden daha az harcadık'

"Teknik direktörümüz Ersun Yanal önemli bir hoca. Yaptığı işi seviyor, hücum futbolu oynatmayı tercih ediyor. 2011'deki kadroyu da Ersun hoca oluşturmuştu. Umarım yine önemli isimlerle eksikliklerimizi tamamlayacağız. Futbolcu gelmez diye bir durum yok. Kurulan iletişim, duruşunuz ve ekonomik olarak verebilecekleriniz önemli. Malouda, Messi ile oturuyormuş. Messi, Malouda'ya sormuş, 'Nereye gidiyorsun?' diye. O da, 'Trabzon'a gidiyorum' demiş. Bunlar önemli şeyler. Eleştirileri dikkate almıyorum. 15 milyon Euro'luk oyuncu satıp 28 milyonluk transfer yaptık. Mesela Zokora 13 milyon Euro'ya mal olmuştu bize, şimdi bir Zokora parası harcamış değiliz. İyi fiyatlara oyuncu sattık. Para dahi etmeyecek isimlerden iyi bedeller elde ettik. Uçuk miktarda paralar konuşuluyordu, biz onları 10 yıllık süreye yapılandırdık."

'Beni seçenler göndermesini de bilir'

"İbra edilmesin diye Mali Genel Kurul'dan iki ay evvel kampanya başlatıldı. Aynısını eski başkan için de yaptılar. Kurul Cumartesi günü, Salı da sermaye artışı var. İbra olmayan bir şirkete SPK izin verir mi? Beni seçenler seçtiği gibi göndermesini bilir. Batmış şirketin hisselerini neden alıyorsunuz diye algı yaratmaya çalıştılar. Trabzonsporlu olduğunu söyleyen birçok kişi kulübe 500 lira bağışlamamışlar. Kasamıza 38 milyon TL girdi. Trabzonspor bizden önceki dönemde 200 milyon TL borçlandı, kimsenin sesi çıkmadı."

'UEFA'nın mali kriterlerine uyuyoruz'

"Bu sezon kadromuza dahil olan tüm futbolculara talip var. İstesek hepsini satabiliriz. Hatta bazı isimler var ki ödediğimiz bonservis bedelinin 2-3 katını öneriyorlar. Astronomik teklifler var. Kabul etmiyoruz. Cardozo'yu istediler, vermedik. Trabzonspor'u çok seviyor, daha çok gol atacak. Burası bir ticarethane, risk almadan başarı yakalanmaz. Gelirin 10 TL ise 10 TL'lik yatırım yapamazsın. Biz UEFA'nın mali kriterlerine uyuyoruz. Önemli projelerimiz var, stat ve tesisler konusunda."

'Halk bizi seviyor'

"Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor'daki yapı sebebiyle başarısız olmuştur. O durum halen devam ediyor. Onlardan farkımız var, biz halkın içindeyiz. Halk bizi seviyor. Bizi eleştirenlerin yüreği varse gelip bizle beraber sokakta yürüsünler. Bu kadar eleştiriye, bu kadar kampanyaya, bizim çektiğimiz sıkıntılara lanet olsun dersin bırakıp gidersin. Ama halkın bize gösterdiği sevgi, teveccüh şevkimizi artırıyor. Bunu bize Trabzonspor'u takip eden basın mensupları da söylüyor. Son girişimlerimizin ardından Finansal Fair-Play konusunda tehlike yaşamayacağımızı düşünüyorum Hatalarımızın farkındayız, daha iyisini de yapabilirdik."

Galatasaray, Mustafa Yumlu'yu istedi mi?

"Galatasaray, Mustafa Yumlu için transfer teklifinde bulunmadı. Fakat başka kulüplerden böyle istekler var. Mustafa ve Zeki konusunda bir karara vardık, değişmesi mümkün değil. Detaylara girmeyeceğim. Özer Hurmacı'yı 1.5 sezon için kiralamıştık. Satın alma opsiyonu bizde. Hedefimiz bonservisini almak, bunu sezon bitmeden yapmak istiyoruz. Mehmet Ekici, Trabzonspor'a kısa sürede uyum sağladı, burayı benimsedi. Avrupa'dan üst düzey bir takım istemediği sürece bizimle beraber olacak. Oyuncu kadromuz son yıllardaki en karakterli oyunculardan kurulu bir kadro. Mehmet Ekici'nin sözleşmesinde madde yok. Ona güvenimiz tam, günü gelmeden de sözleşmesini uzatacağız. Ayrıca Mehmet'in takımdan ayrılıp gideceğini sanmıyorum."

'Adalet sağlandığı zaman...'

"Trabzonspor Televizyonu'nu kurma konusunda fikirler üretiyoruz. Bir an önce bu işi halletmemiz gerekiyor. Üç rakibimizin ve ayrıca Bursaspor'un da televizyon kanalları var. Bu konuda kâra zarara bakmamak gerek. Büyük sorunlara karşı mücadele veriyoruz. Kimseyle rekabet içinde değiliz, sadece Trabzonspor'u nasıl başarılı yaparız onu düşünüyoruz. Adalet sağlandığızaman insanlar maça gider, tiyatro izleyecekse neden gitsin."

Devler Ligi hayali

"Emre Güral'ın takımdaki durumu şu an için belirsizliğini koruyor. Waris'i de Fransa'dan isteyenler var. Fakat bir sezonda iki takım forması giydiği için başka bir ekipte oynaması söz konusu değil. İnşallah önümüzdeki yıllarda yüksek paraya alıp yüksek paraya satacağımız oyuncuları da bünyemize katacağız. Hayalim takımıma Şampiyonlar Ligi finali oynatıp bırakmak. Sanki o günü daha önce yaşamışım da tekrar yaşayacakmışım gibi hissediyorum. Hayal kurmadan gerçeği yaşayamazsınız. Şampiyonlar Ligi finali, şu an bulunduğum hayalden daha kolay bir nokta."

Haberin Devamı
YORUM YAZ