MENÜ

VakıfBank 3-2 Nordmeccanica Piacenza

Avrupa Voleybol Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda yer alan VakıfBank, beşinci maçında Nordmeccanica Piacenza'yı 3-2 geçerek grupta liderliğini sürdürdü.

VakıfBank 3-2 Nordmeccanica Piacenza

Temsilcimiz bu sonuçla puanını 11'e yükseltti ve son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantiledi.

Burhan Felek Spor Salonu'ndaki mücadeleye Naz, Gözde, Rasic, Sheilla, Costagrande, Robin - Gizem Örge (L) ilk altısı ile başlayan VakıfBank, ilk sette istediği oyunu sergileyemedi ve seti 25-19 geride tamamladı. VakıfBank ikinci sete hızlı başlamasına rağmen, ilk teknik molaya 8-7; ikinci teknik molaya ise 16-11 geride girdi. Giovanni Guidetti'nin yaptığı değişiklikler sonrasında VakıfBank, 6-0'lık bir seriyle öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü korumayı başaramadı seti 25-22 kaybetti.

Üçüncü setle birlikte oyuna ağırlığını koyan VakıfBank, bu sette ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. İkinci teknik molada farkı 7 sayıya yükselten sarı-siyahlılar, seti 25-14 kazanarak durumu 2-1'e getirdi. Karşılaşmanın dördüncü setinde de teknik molalar 8-5 ve 16-9 VakıfBank üstünlüğü ile geçildi. Son bölümde de iyi oyununu sürdüren VakıfBank seti 25-13 kazanarak setleri 2-2'ye taşıdı.
Karşılaşmanın beşinci seti ise müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Tam altı kez maç sayısını çeviren VakıfBank, seti 21-19 karşılaşmayı da 3-2 kazanarak puanını 11'e yükseltti ve son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantiledi.

Maç sonunda konuşan Giovanni Guidetti, "Bugünün güzel yanı 2-0 gerideyken takımın gösterdiği reaksiyon oldu. Takımın maçı çevirmek için çılgınca savaşması oldukça gurur verici. Bu bizim adımıza olumlu bir sinyal. Takımın kaybetmeyi kabullenmeyip maçı çevirmesi bugünkü galibiyetten daha değerliydi. Oyunun başında da bu istek ve güçle oynamış olsak 3-0 kazanırdık" dedi.

Günün başarılı isimlerinden Sheilla Castro ise "İlk iki set hücumda ve savunmada oldukça kötü oynadık. Ancak ardından oyuna tutunmayı ve galip gelmeyi başardık. Bu galibiyet ve aldığımız puanlar oldukça önemliydi. Daha iyisini de yapabilirdik ama yine de kazanmayı başardığımız için mutluyum" diye konuştu.

VakıfBank, E Grubu son maçında Sırbistan temsilcisi Partizan Vizura Beograd ile 28 Ocak 2015 tarihinde deplasmanda karşılaşacak.

İSTANBUL / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ