MENÜ

Mecnun Otyakmaz: Sergen Yalçın'a inanıyoruz

Sivas Başkanı Mecnun Otyakmaz, takımıyla ilgili tüm bilinmeyenleri FANATİK'e anlattı. Transferleri yorumladı, dobra dobra özeleştiriler yaptı ama en önemlisi Sergen Yalçın'a olan inancını dile getirdi ve camiaya umut dağıttı.

Mecnun Otyakmaz: Sergen Yalçın'a inanıyoruz

Mütevazı kişiliği, istikrarlı yönetim anlayışı ve Sivasspor’a olan takdire şayan bağlılığı... Yiğidolar’ın Antalya kampındaki son gününde FANATİK ekibi olarak Başkan Mecnun Otyakmaz’ı ziyaret ettik. Aklımıza gelen her şeyi sorduk, herzamanki samimiyetiyle cevaplar veren Otyakmaz, camianın merak ettiği ne varsa tek tek anlattı. Özeleştiri de yaptı, iddialı açıklamalar da... Söz Yiğidolar’ın patronunda...

- Teknik adam değişikliği, takım üzerinde nasıl bir etki yaptı?

“Her zaman teknik adam değişikliklerinin takımlar üzerinde olumlu katkısı olduğunu düşünüyoruz. Aslında biz de bunu ilk etapta yaşadık. Bir ivme yakalamıştık, devre arası oldu. Şimdi tekrar başa dönüp, aynı ivmeyi yakalamamız lazım.”

Neden Sergen Yalçın?

“Biliyorsunuz; Sivasspor her zaman genç ve başarıya aç hocalarla çalışmayı arzu eden ve onlara şans veren bir kulüp. Roberto Carlos da bunlardan biriydi. İsmail Kartal var, Bülent Uygun var. Hepsinin ilk kulübü biz olduk. Sergen hocanın da kısa Antep macerasını saymazsak, yine futbol dünyasına bir teknik adam katmış olacağız. Bir Başkan olarak, ilerleyen süreçte ‘hocasız kalırsak kimleri alabiliriz?’ diye hep düşünürdüm ve aklıma gelen ilk isim de hep Sergen Yalçın olurdu. Çünkü futbol zekasına inanıyorum. Kendisini 15-20 yıla yakın bir süredir de tanıyorum. Futbol sahalarına dönüşünün başlangıcında Sivasspor olmasını çok arzu ederdim. Bu gerçekleşti ve hakikaten iyi bir başlangıç yaptık.”

- Hayal ettiğiniz gibi bir teknik adam mı şu an Sergen Yalçın?


“Arkadaşlara şöyle bir benzetme yaptım; Bizim teknik heyetimiz ‘Voltran’ı oluşturmuş. ‘Voltran’ın beyin kısmı Sergen, altı da ekip. Ekibi de çalışkan, işini iyi yapan arkadaşlardan kurulu. İnşallah yapacağımız transferlerle oluşturacağımız geniş kadroyu kendisine teslim ettiğimizde, başarılı olacaktır.”

Başarısızlığın 3 ana nedeni


1- Yönetim hatası


“Bunun cevabını tek bir başlık altında toplamak haksızlık olur veya kolaycılık olur. İlk önce kabahati kendimizde aramamız gerekiyor. Ekonomik kaygılarımızdan dolayı, transfer konusunda bütçemizi pek fazla zorlamak istemedik. Kulüplerimizin mali yapısı malum. Hepimizin ekonomik sıkıntıları var. Bundan dolayı çok açılmak istemedik. Bonservisi elinde olan, kulüp menaceri arkadaşımızın birkaç yıldır
takip ettiği bir-iki futbolcu vardı, onları aldık. Onların da uyum sorunu yaşadığını, yeteri kadar faydalı olamadıklarını düşünüyorum. Transferde ayrılan Aydın’ın dahi yerini dolduramadık.”

2- Oyuncuların rehaveti


“Takımın ne zaman toplanacağı, Avrupa Kupaları’na katılıp katılamayacağı belirsizdi. Ayrıca bizim UEFA ve CAS duruşmalarımız da elimizi kolumuzu bağlayan etkenlerdi. İkinci nokta; Futbolcu arkadaşlarımız da geçen seneki başarının vermiş olduğu rehavetle, pek ayakları yere basarak sezona başlamadılar.”

3- Carlos'un uzak kalması


“Üçüncü kısımda ise teknik direktör var. Hocamız Roberto Carlos da, Dünya Kupası’nda yorumcu olması nedeniyle uzun süre Türk Futbolu’ndan koptu. Her şeye karşın herkes yine de elinden geleni yaptı; ama motivasyon eksikliği ve geçen yılki başarının vermiş olduğu rehavet, bizi sezonun ilk maçlarına biraz dağınık başlattı. Daha sonra puanların gecikmesi ve bazı maçlarda yaşanan şanssızlıklar, işi, strese bıraktı.”



TRANSFERLER HAKKINDA YORUMU


"Eneramo'ya inandık"


“Eneramo, Sivas’tan ayrıldıktan sonra buradaki mutluluğu yakalayamadı. Diyaloğumuzu hiç koparmadık. Özel günlerde sürekli arar, hâl hatır sorardı. Sivas’ı unutmadı. Birkaç kulüpten teklif gelmesine rağmen, kesinlikle Sivas’tan başka bir yere gitmeyeceğini söyledi. Takıma önemli katkısı olacağına inandık.”

Top artık Batuhan'da


“Batuhan’a güveniyorum. Fakat toparlanmasının geciktiğini düşünüyorum. Çünkü hem sezon başı kampını hem de şu anki kampı bu takımla birlikte yaptı. İlk yarı boyunca da hep bu takımın içindeydi. Oyununu 90 dakikaya yayması gerek. Artık top onda.”

"İbrahim Akın'ı Metris'te tanıdım"


“Aydın henüz hazır değil. Önemli bir ameliyat geçirmişti. Şimdi rehabilitasyon sürecinde. Bir ay sonra hazır hale gelir. İbrahim Akın’la ilgili geçmişte çekincelerim vardı. Fakat bir dönem birlikte kaldık, Metris’te. Orada tanıma şansı buldum. Çok iyi niyetli bir arkadaşımız olduğunu gözlerimle gördüm. Hak etmediği zorlu bir süreci geride bıraktı. Onu takımımızda görmekten dolayı mutluyum ve önce
Sivas’a sonra da Türk Futbolu’na önemli hizmetler yapacağını düşünüyorum.”

"Cicinho'ya ihtiyacımız var"


“Sivasspor satış konusunda çok önemli bir transfer gerçekleştirebilirse önü daha açık olabilir. Maalesef Bilica’dan başka, takıma mali katkı sağlayan bir futbolcu satışı gerçekleştiremedik. Bilica’dan 2.5
milyon Euro bonservis almıştık. Kendimizi eleştirdiğimiz noktalardan bir tanesi de bu. Aatif’e önemli teklifler geldi ama ihtiyacımız olduğu için satmamıştık. Cicinho’ya da geldi ama yine olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu takımın Cicinho’ya ihtiyacı var ve Cicinho da zaten ayrılmayı düşünmüyor. Cicinho için bize teklif yapmayı düşünen kulüpler de, içinde bulunduğumuz durumdan dolayı bu teklifi kendilerine yakıştıramadıkları için sohbet ortamında kaldı.”

Tunç Kayacı - Zafer Büyükavcı

Haberin Devamı
YORUM YAZ