MENÜ

Joshua Mayo'nun anlaşması fesh edildi

Torku Konyaspor Basketbol takımının Amerikalı oyuncusu Joshua Mayo devre arası nedeniyle tatil için ailesinin yanına gittiği Fransa'dan geri dönüş yapmak isterken Türkiye'ye giriş yapamadı. Bunun üzerine Torku Konyspor, Mayo ile anlaşmasını tek taraflı fesh etti.

Joshua Mayo'nun anlaşması fesh edildi

Torku Konyaspor Basketbol takımı basın sözcüsü Tunahan Turhan, sezon başında transfer ettikleri Amerikalı oyunca Joshua Mayo'nun, ilk yarının sona ermesi nedeniyle verilen ara nedeniyle tatil için ailesinin yaşadığı Fransa'ya gittiğini belirtti. Tatilini tamamlayan Mayo'nun Fransa'dan uçakla İstanbul'a geldiğini ifade eden Turhan, ''Oyuncumuz, havalimanında pasopart işlemleri sırasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin koymuş olduğu yasak nedeniyle Türkiye'ye giriş yapamadı ve tekrar Fransa'ya gönderildi. Takımımızda forma giydiği 15 maçta performansından son derece memnun olduğumuz ve gelecek sezon için de kendisi ile çalışmak istediğimiz halde oyuncumuzun yaşadığı bu durum yüzünden kulübümüz hukuki ve yasal haklarını kullanarak kendisinin sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmiştir. Joshua Mayo'nun kulübümüzden herhangi bir alacağı da bulunmamaktadır'' dedi.

Mayo'nun niçin Türkiye'ye giriş yapamadığını anlamadıklarını belirten Turhan, ''Şu an Basketbol federasyonu ve İçişleri Bakanlığı ile görüşme halindeyiz. Giriş yapamama nedenini tam olarak bilmiyoruz. Türkiye'de bulunduğu sürede yetkili mercilerden her hangi bir uyarı almadı. Şu an konuyu araştırıyoruz'' diye konuştu.

Mustafa SOLAK, Konya-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ