MENÜ

Samsunspor futbol şehitlerini unutmadı

Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün 20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken Havza ilçesinde yaptığı kazada hayatını kaybedenler, kazanın 26. yılında kabirleri başında anıldı.

Samsunspor futbol şehitlerini unutmadı

Kazada hayatlarını kaybederek Türk spor tarihine "futbol şehitleri" olarak geçen futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan’ı anmak için ilk tören, Nuri Asan’ın asri mezarlıktaki kabri başında yapıldı. Duaların okunması ve kabre çiçek bırakılmasının ardından törene katılanlar, Kıranköy Mezarlığı’ndaki Asım Özkan’ın kabrini ziyaret etti. Burada da dualar okunduktan sonra Özkan’ın kabrine çiçek bırakıldı.

Törende konuşan Samsunspor Kulübü Başkanvekili Rüştü Arapoğlu, Samsunspor’un şehitlerini hiçbir zaman unutmadığını söyledi.

Hayatını kaybedenlere verilecek en güzel hediyenin dua etmek olduğuna değinen Arapoğlu, "Biz de her yıl onları şükranla anıyor ve onlara dua ediyoruz. Şehitlerimize verebileceğimiz en güzel hediyeler ayrıca şampiyonluk, sportif başarı, etik ve ahlaki değerlerle Samsunspor’u güzel hedeflere ulaştırabilmektir" dedi.

Eski kulüp başkanı Emin Kar ise kazada kendisinin de yaralanarak felç kaldığını ifade ederek, "Yine aynı acıları yaşıyoruz. 26 yıldır o günü yaşıyorum" diye konuştu. Anma törenine, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, kazanın yaşandığı dönem kulüp başkanı olan Hakkı Tomaç ile taraftar grubu üyeleri katıldı. Öte yandan, kazada ölenlerden Muzaffer Badalıoğlu’nun Zonguldak’ta, Mete Adanır’ın KKTC’de, Zoran Tomiç’in de Yugoslavya’daki mezarları başında anıldığı bildirildi.

Kaza

Samsunspor kafilesi, 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsüyle 20 Ocak 1989’da Malatyaspor ile oynayacağı 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan otobüs, 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışmıştı. Samsunsporlu futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti.
Futbolcular Emin Kar, Erol Dinler, Şanver Göymen, Orhan Kılınç, Kasım Çıkla, Fatih Uraz, Burhanettin Beadini, Yüksel Öğüten, Uğur Terzi ile menajer Yüksel Özan yaralanmıştı. Trafik kazasından sonra Samsunspor, kırmızı-beyaz olan forma renklerine, kaybettiği isimlerin anısına "siyah" rengini de ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ