MENÜ

İsmail Kartal isyan etti

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Altınordu maçı sonrası verdiği demeçte saha zeminine isyan etti.

İsmail Kartal isyan etti

Ziraat Türkiye Kupası 4. hafta maçında Altınordu'yu deplasmanda 2-1 yenerek E Grubu'nda liderliğe yükselen Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, sahanın zeminine isyan etti.

İzmir Atatürk Stadyumu
'nun ev sahipliği yaptığı kritik karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlayan Sarı-Lacivertliler'in hocası Kartal, "Öncelikle bu kötü şartlarda, zeminde özveriyle mücadele veren oyuncuları kutluyorum. Bu maça çok iyi hazırlandık. Fakat bu yoğun çalışmalarımızın sonucunda saha koşulları, çok iyi bir oyuncumuzun sakatlanmasına sebep oldu. İlk devrede çok iyi bir futbol ortaya koyduğumuzu söyleyemem. Fizik olarak takımımı beğendim. Maçı ikinci yarıdaki oyunumuzla kazanmayı başardık" ifadelerini kullandı.

'Emre'nin yerini doldurmak zor'


Kanarya'nın teknik patronu İsmail Kartal, kaptan Emre Belözoğlu'nun sakatlanmasıyla ilgili olarak ise "Tabii ki Emre'nin sakatlığı bizi üzdü. Onun gibi bir futbolcunu yerini doldurmak zor. İzmir gibi Türkiye'nin en büyük şehirlerinden birindeki sahanın daha güzel olması gerektiğini düşünüyorum. Umarım yakın zamanda bu şeyler düzelir. Bu tüm kulüpler için geçerli. Şartlar düzelirse biz de taraftarlara, Türkiye'ye daha iyi bir futbol sunabiliriz. Ayrıca buraya gelip stadı dolduran taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Oldukça iyi bir mücadele sergileyerek galibiyeti alan oyuncularımı da kutluyorum. Emre'nin MR'ı çekilecek, son durumu net olarak öyle belli olur. Fakat 2-3 hafta aramızda olamayacak gibi gözüküyor. Umarım kısa sürede aramıza döner. Oyuncular daha maçtan evvel ısınmada sahanın çok kötü olduğunu söylediler. Bu da onları psikolojik olarak etkiledi, motivasyon sıfırdı" dedi.

"En zoru Kasımpaşa"

Fenerbahçe’nin teknik patronu, Kasımpaşa maçının kendileri açısından en önemli ve en zor 90 dakika olacağını söyledi. İsmail Kartal, “Cumartesi günkü karşılaşmaya çok önem veriyoruz. 9 gün Belek’te ağrılar, acılar çektik, yorulduk. Ancak önemli çalışmalar yaptık. Kondisyonumuzu daha yükseğe çektik. Oyuncularım çok emek verdiler, özverili bir şekilde çalıştılar. Bunun da karşılığını Kasımpaşa karşısında kalmak istiyoruz. Çok önemli bir karşılaşma” diye konuştu. Kartal, “Cumartesi günü çok değerli iki oyuncumuz oynayamayacak (Mehmet Topal ve Emre) ancak onların yerine görev yapacak isimlerin katkı sağlayacaklarına şüphem yok. Bunu sahada göstereceklerdir” dedi.

Taraftarlara çağrı

Başarılı teknik adam taraftarlara da seslenerek, Kasımpaşa maçından itibaren 4. yıldız yolunda tribünleri doldurup kendilerine destek vermelerini istedi. İsmail Kartal son olarak Afrika Kupası’nda bulunan Moussa Sow’a değinerek, “Onun gol atması ve başarılı performansına hem seviniyoruz, hem de takımının turları atlaması halinde aramıza geç döneceği için üzülüyoruz. Yine de Sow turnuvadan
şampiyon olarak dönerse bize de çok daha fazla katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
Altınordu 1-2 Fenerbahçe

Haberin Devamı
YORUM YAZ