MENÜ

Civelli: Beşincilik hak ettiğimiz bir yer değil

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'un Arjantinli oyuncusu Renato Civelli, ligin ilk yarısını 5. sırada bitirmelerine ilişkin, bunun hak etmedikleri bir yer olduğunu kaydetti.

Civelli: Beşincilik hak ettiğimiz bir yer değil

Bursaspor internet sitesinde yer alan habere göre savunma oyuncusu Civelli, takımının Antalya kampında lig ve yeşil timsahların durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kampın çok iyi geçtiğini vurgulayan Civelli, ligdeki durumlarının kendilerini memnun etmediğini kaydetti.

Tecrübeli defans oyuncusu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bence fena bir ilk yarı geçirmediğimizi söyleyebilirim. Fakat beşincilik bizim hak ettiğimiz bir yer değil. Eğer sıralamada üstümüzde olan takımlarla oynadığımız müsabakalardaki puan kayıplarına bakarsak, çok basit hatalardan puan kaybettiğimizi görebiliriz. Fakat diğer müsabakalara bakacak olursak bu da takım olarak geliştiğimizin, hatalardan ders çıkardığımızın göstergesidir. Ben eminim ki o hatalar olmasaydı, liderle puan farkımız olmazdı ve şu an hak ettiğimiz yerde olurduk."

Takım olarak kampı iyi değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Civelli, hazırlık maçlarından alınan sonuçlara değil takımın becerilerini sahaya yansıtmasına bakılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Civelli, ligde oynayacakları Konyaspor maçına ilişkin de "Bugüne kadar deplasmanda oynadığımız hiçbir maçımız kolay olmadı. Topla oynamayı çok seven bir takımız. Topla iyi oynayan oyuncularımız var. Özellikle deplasmanda, evimizde oynadığımız kadar rahat oynamamıza izin vermiyor rakipler. Deplasmanda oynadığımız her maç gibi zor bir karşılaşma olacak. Eminim ki çok fazla mücadele, kıran kırana bir mücadele olacak. Ama kesinlikle puan ya da puanlar alacağımızdan umutluyum" yorumunu yaptı.

"Takımdaki gençler çok kaliteli"

Renato Civelli, Bursaspor’da çok kaliteli genç oyuncuların bulunduğunu da ifade etti. Türkiye’de genç oyuncularla ilgili tespit ettiği bir sorun olduğunu vurgulayan Civelli, şunları söyledi:

"Türkiye’de gördüğüm bir sıkıntı var, hatta gençken benim bile bazen düşündüğüm bir sıkıntı. ’Ben oldum’ diyen bir oyuncunun hangi yaşta olursa olsun futbol hayatı mutlaka bitecektir. Bu yaşa gelmiş tecrübeli bir oyuncu olarak bunu şimdi daha net görebiliyorum. Futbolda yerinde durmak diye bir şey yok, ya geri gidiyorsunuz ya da ileriye gidiyorsunuz. Dolayısıyla bu oyuncuların ileriye gitme seçeneğini kullanıp çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Eminim ki buradaki genç arkadaşlarımız çalışmalarına devam ederek takımımıza ve ülke futboluna katkılı oyuncular olacaklardır."

Civelli, Bursa Valiliği, Bursaspor Kulübü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen "Onun Formasını da Sen Al" projesine 50 formayla katkı verdiğini de sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ