MENÜ

Altınordu 1-2 Fenerbahçe

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, Altınordu deplasmanına çıktı. E Grubu 4. hafta maçında Sarı-Lacivertliler, rakibini 2-1'lik skorla yendi. İzmir'de 3 puanı kapan Kanarya, liderlik koltuğuna oturdu.

Altınordu 1-2 Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu mücadele veren Fenerbahçe, 4. hafta karşılaşmasında Altınordu ile deplasmanda kozlarını paylaştı.

İzmir Atatürk Stadyumu
'nun ev sahipliği yaptığı müsabakada Sarı-Lacivertli ekip, rakibini 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Kritik karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 33. dakikada Mehmet Topuz'un kaydettiği golle öne geçti. Emre Belözoğlu'nun orta alanın gerisinden gönderdiği uzun pasla ceza sahasında topla buluşan 31 yaşındaki futbolcu, net bir vuruşla rakip fileleri havalandırdı: 0-1. İlk yarıda Kanarya'nın kaptanı Emre talihsiz bir şekilde sakatlandı. Maça devam edemeyen tecrübeli orta saha oyuncusunun yerine 44. dakikada Alper Potuk oyuna dahil oldu. Ev sahibi Altınordu'nun yanıtı gecikmedi. Dakika 45+2'de sol taraftan kullanılan köşe vuruşundan gelen top ceza sahasında karambol oluştururken, meşin yuvarlağı önünde bulan Ege temsilcisinin yıldız ismi Taha Balcı ağları sarstı, skora denge getirdi: 1-1. Takımlar soyunma odasına bu skorla gitti. Mücadelenin ikinci devresinde Sarı Lacivertliler, daha etkili bir oyun sergiledi. Dakika 79'u gösterdiğinde Alper Potuk, sol kanattan rakiplerini çalımlayarak çizgiye indi. Ceza sahası içerisine gönderdiği ortaya Altınordu savunmasından Yusuf Abdioğlu, ters bir dokunuş yaparak topu kendi ağlarına gönderdi. Bu golle 2-1 üstünlük sağlayan Fenerbahçe, galibiyeti elde etmeyi başardı.

Bu sonuçla puanını 7'ye çıkaran Sarı-Lacivertliler, averajla liderliğe yükseldi. Hüseyin Eroğlu yönetimindeki Ege temsilcisi ise 4 puanda kaldı.

Özlemişiz


İzmir Atatürk Stadı’nda dün akşam yaklaşık 40 bin futbolsever vardı. Tribünlerde bu sezon alışık olmadığımız bir kalabalık, mücadeleyi takip etti. Hem Fenerbahçeli, hem de Altınordulu taraftarlar 90 dakika boyunca takımlarına destek verdi. Gişelerdeki uzun kuyruklar nedeniyle seyircilerin bir bölümü maç başladıktan sonra stada girebildi.

45 yıl sonra


Altınordu Yönetimi 45 yıl önce Fenerbahçe ile oynanan son lig maçında forma giyen futbolcuları onur konuğu olarak ağırladı. 1969- 1970 sezonundaki müsabakada kulüp bünyesinde yer alan 20 isme plaket ve Fenerbahçe ile Altınordu logolarının basılı olduğu birer atkı verildi. O dönem Fenerbahçe’nin kalesini koruyan şu an ise Altınordu Akademisi’nde görev yapan İlie Datcu da ödül alanlar arasındaydı.

Altınordu'dan örnek proje


İzmir ekibi dün akşam örnek olacak bir projeyi hayata geçirdi. 22 görme engelli vatandaş, Altınordu’nun konuğu oldu. Karşılaşmanın pozisyonları, engelli futbolseverlere eğitmenleri tarafından anlatıldı.

FOTOĞRAF: YUSUF DURSUN


MAÇ İSTATİSTİKLERİ


E GRUBU PUAN DURUMU

Haberin Devamı
YORUM YAZ