MENÜ

Zonguldak ' Kömür' için elele

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor'un başkanı Süleyman Caner, takımın kamp giderlerini karşılamak ve transfer yapabilmek için hazırlattıkları takvimleri kapı kapı dolaşarak satıyor.

Zonguldak ' Kömür' için elele

Kömür işçilerinin efsane Zonguldakspor’un devamı gördükleri Zonguldak Kömürspor, bir üst lige çıkmak için verdiği sportif mücadelenin yanı sıra maddi sıkıntılarını aşmak için de büyük çaba harcıyor. İlk devreyi liderin 2 puan gerisinde kapatan madenci takımında, kulübün sabit gelirleri olmamasından dolayı, yaşanılan ekonomik zorlukların aşılması için çeşitli çarelere başvuruluyor. Daha önce kısa mesajla ve kombine satışlarıyla gelir elde eden başkan Süleyman Caner, yeni yılla bastırdığı takvimleri de bizzat kendi satarak bütçeye katkı sağlamaya çalışıyor. Caner, Türkiye’de profesyonel ligde sabit geliri olmadan mücadele eden tek takımın Zonguldak Kömürspor olduğunu söyledi.

'Önce otel parasını ödeyeceğiz'


Kulübün maddi sıkıntısını aşmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Caner, "Takımımızın maddi desteğe ihtiyacı var. İlimiz madene dayalı bir kent olduğu için kömür sektöründeki ekonomik sıkıntılar kente direkt yansıyor. Bundan biz de etkileniyoruz çünkü işçi takımıyız" dedi. Lige ara verilmesiyle maddi kaynak arayışlarına yoğunlaştıklarını vurgulayan Caner, şöyle devam etti: "Kulüp adına 5 bin takvim bastırdık. Bunları satarak kulübümüze gelir elde etmeye çalışıyoruz. Zonguldak’ta gittiğimiz her yerden takımımıza destek var. Sanayicisi, esnafı ve yerel gazetelerde dağıtıcılık yapan arkadaşlarımız dahi harçlıklarından biriktirdikleri paraları bize getirdiler. Takım ve şehir bu şekilde bütünleşiyor. Takımın Antalya kampının masraflarını karşılayacağımız takvim satışından elde edeceğimiz gelirle transfer de yapacağız. Kampımız 16 Ocak’ta bitiyor, otele ödememizi takvim geliriyle yapacağız. İkinci yarıda inşallah birinci olur ve bir üst lige çıkarız."

'Stat reklamı da alacağız'

Futbol sahasının etrafındaki reklam tabelalarının ihalesini de gerçekleştireceklerini dile getiren Caner, "Esnafımızdan ve iş adamımızdan reklam talep edeceğiz. Bu da bir gelir kapısıdır. Geliri olmayan bir takımı ayakta tutmamız lazım. İnsanlar son kuruşlarına kadar bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Büyük iş damlarına sesleniyorum, lütfen bu takıma sahip çıkın" diye konuştu. Kulübün bastırdığı takvimlerden alan iş adamı Ali Bulut da Zonguldak Kömürspor’un bir üst lige çıkmasını istediklerini belirterek, "Başkan yağmur, çamur demeden koşturarak ve herkesi gezerek bir şeyler yapmaya çalışıyor. Biz başkanımızı takdir ediyor ve elimizden gelen desteği veriyoruz" yorumunu yaptı.

AA



Haberin Devamı
YORUM YAZ