MENÜ

Cannes 0-3 Vakıfbank

Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Vakıfbank, deplasmanda karşılaştığı Fransa'nın Cannes takımını 3-0 yendi.

Cannes 0-3 Vakıfbank

VakıfBank, gruptaki dördüncü maçında RC Cannes'ı 3-0 geçerek grupta tekrar liderliğe yükseldi. Fransa'daki mücadeleye Naz, Vasileva, Rasic, Sheilla, Costagrande - Gizem Karadayı (L) ilk altısı ile başlayan VakıfBank, Cannes karşısında hızlı başladığı birinci sette teknik molaları 8-5 ve 16-10 önde kapattı. İkinci teknik mola sonrası 9-1'lik seri yakalayan VakıfBank, seti 25-11 almayı başardı. Sarı-siyahlılar, mücadelenin çekişmeli geçen ikinci setinde de teknik molalara 8-6, 16-14'le önde girdi ve setin sonuna kadar farkı koruyarak 25-22 ile 2-0'ı buldu.

Fransa şampiyonu karşısında sarı-siyahlılar, baştan sona üstün götürdüğü üçüncü sette birinci teknik molaya 8-5 önde girerken, ikinci teknik molada da 16-8'i bulmayı başardı. Setin sonunda farkı daha da açan sarı-siyahlılar, 25- 12'yle sahadan 3-0 galip ayrıldı. VakıfBank'ın müsabaka boyunca en etkili oyuncuları Milena Rasic (17 sayı) ve Sheilla Castro (13 sayı) oldu.

RC Cannes maçı ardından galibiyeti değerlendiren VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, "Kazandığımız için oldukça mutluyuz. İstanbul'da Cannes'a karşı kaybetmek oldukça üzücüydü. Rövanş niteliği taşıyan bu maçtan galip gelmek bizi oldukça mutlu etti. Cannes deplasmanında 3-0 kazanmak hiç de kolay bir iş değil. Bu salonda kazandığımız için ve takımımızın gösterdiği olağanüstü reaksiyon için oldukça gururluyum" diye konuştu.

Karşılaşma boyunca etkili oyun sergileyen VakıfBanklı Carolina Costagrande ise, "Bugün ortaya koyduğumuz oyun mükemmeldi. Böyle deplasmanlarda bu şekilde galip gelmek kolay değil. Kendimizle gurur duymalıyız, maça çok iyi hazırlandık ve antrenörümüzün bize anlattığı her şeyi sahaya doğru bir şekilde yansıtabildik" dedi.

VakıfBank, E Grubu 5'inci maçında İtalya temsilcisi Piacenza ile 21 Ocak'ta İstanbul'da karşılaşacak.

Cannes, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ