MENÜ

Adanaspor'un satışı gerçekleşmedi

PTT 1. Lig'de yer alan Adanaspor AŞ'nin satışı için yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Turuncu Beyazlı takımın yönetimi, kulübe talip olduğunu açıklayan iş adamı Hünkar Şevki Adalı'nın avukatı ile yaptığı görüşmede yapılan teklifi kabul etmedi.

Adanaspor'un satışı gerçekleşmedi

Avukat Ömer Durak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Adanaspor Başkanı Bayram Akgül’ün başkanlığı bırakacağına ilişkin açıklamasından sonra, Hünkar Şevki Adalı’nın ve işadamı arkadaşlarının yönetime talip olduğunu kamuoyuyla paylaştığını hatırlatarak, bu gelişme üzerine Başkan Bayram Akgül’ün, tekliflere açık olduğunu ve bu konuyu avukatlar aracılığıyla görüşebileceğini belirttiğini hatırlattı. Bunun üzerine Hünkar Şevki Adalı’nın vekili olarak Bayram Akgül ve avukatları ile görüşmeler yaptıklarını belirten Durak, "İlk görüşmede başkan ve avukatı bazı şartlarının olduğunu söylediler. Öncelikle görüşmelerin gizli olarak yürütülmesini, yönetime talip olan iş adamlarının kim olduğunu bilmek istediklerini ve kulüpteki oyuncuların bonservis bedelleri konusunda teklif vermemizi istediler. Bu şartların gerçekleşmesi halinde Başkan Bayram Akgül’ün kulüpteki alacağının tespiti konusunda şirket hesaplarını incelemeye açabileceklerini belirttiler" dedi.

Görüşmeler sonaerdi

Bu beyan üzerine öncelikle kulüple sözleşmesi olan futbolcuların listesini ve sözleşmelerinin sürelerini kendilerine bildirmelerini rica ettiklerini söyleyen Durak, gönderilen listede, kulüple sözleşmeli toplam 31 futbolcu olduğunu, 3 futbolcunun başka kulüplere kiralandığını, kalan 28 futbolcunun 8’inin sözleşmelerinin bu sene sona ereceğini öğrendiklerini kaydetti. Geçen hafta yapılan son görüşmede, gizlilik konusunda mutabık olduklarını ve gizlilik sözleşmesini imzalamaya hazır olduklarını ifade eden Durak, şöyle devam etti: "Talip olacak diğer iş adamlarının, yapılacak inceleme sonrasındaki mali tabloya göre belirleneceğini ve isimleri bu aşamada bildireceğimizi ve toplam 31 futbolcu için genel bir hesaplama ile futbolcu başına 100.000 TL üzerinden toplam 3.100.000 TL bonservis bedeli ödemeye hazır olduğumuzu belirttik. Görüşmede, bu miktarın sadece bonservis bedelleri olduğunu, yapılacak inceleme sonrasında Başkan Bayram Akgül’ün kulüpten alacağının tespiti sonrasında, öncelikle 3.100.000 TL ödemenin yapılarak alacaktan mahsup edileceğini ve bakiye alacağın ödeme planı çerçevesinde Bayram Akgül’e ödeneceğini belirttik. Bu teklifimiz üzerine Başkan ve avukatı, bonservis bedellerinin ciddiye alınmayacak kadar düşük olduğunu, böyle bir tekliften sonra görüşmelere devam etmenin gereksiz olduğunu belirttiler ve karşılıklı olarak görüşmelere son verdik. Bu gelişmeler ışığında, Adanaspor başkan ve vekiline yapmış olduğumuz teklifin kabul edilmediğini, görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

IHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ