MENÜ

Yezid el-Rajhi, Dakar Rallisi'nde ilk etabını kazandı

36. Dakar Rallisi'nin 8. gününde Suudi Arabistan'dan Yezid el-Rajhi otomobil, Portekizli Paulo Goncalves de motosiklet sınıfında etap birinciliğini elde etti.

Yezid el-Rajhi, Dakar Rallisi'nde ilk etabını kazandı

Arjantin, Şili ve Bolivya’nın ortak düzenlediği 2015 Dakar Rallisi’nin 8. günü tamamlandı.

Bolivya’nın Uyuni ile Şili’nin Iquique kentleri arasındaki 781 kilometrelik parkurda düzenlenen otomobil kategorisinin 8. etabını, 3 saat 26 dakika 49 saniyelik derecesiyle Toyota sürücüsü Yezid el-Rajhi kazandı. Dakar Rallisi’indeki ilk etap galibiyetini alan el-Rajhi’nin, 1:12 dakika gerisindeki Orlando Terranova ikinci, 2:36 dakika arkasındaki Naser el-Attiyah ise üçüncü oldu.

Katarlı Attiyah böylece Güney Afrikalı Giniel de Villiers’in 8:27 dakika önünde genel klasmandaki liderliğini korudu.

Bir günlük aranın ardından 7. etabı koşulan motosiklet kategorisinde, önceki etapta olduğu gibi Portekizli bir pilot bitiş çizgisini ilk sırada geçti. Otomobillerin aksine Iquique’ten Uyuni’ye uzanan 321 kilometrelik etabı, 3 saat 56 dakikada bitiren Paulo Goncalves, İspanyol Marc Coma’nın 14 saniye önünde ilk sırayı aldı. Liderin 30 saniye arkasındaki Avustralyalı Matthias Walkner de etabı 3. sırada tamamladı.

Joan Barreda, etapta 12. olmasına rağmen vatandaşı Coma’nın 6:28 dakika önünde genel klasman liderliğini sürdürdü.
Dakar Rallisi’nin 9. gününde, otomobil sınıfında yarışlara bir gün ara verilecek. Motosiklet sürücüleri ise Bolivya’nın Uyuni ile Şili’nin Iquique kentleri arasındaki 781 kilometrelik parkuru katedecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ