MENÜ

WADA'dan iki milli atlete "iyi" haber

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA), iki milli atletin "2 yıl müsabakalardan men" cezasını 6 aya indirdiğini söyledi.

WADA'dan iki milli atlete "iyi" haber

Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ve WADA’nın, Türkiye’nin dopingle mücadelesini takdirle karşıladığını belirtti. Çintimar, "WADA, dopingle olan mücadelemize olan inancı nedeniyle iki genç atletimizin cezasını 6 aya indirdi. Batuhan Buğra Eruygun ve Burak Demir’in, yaşlarının genç olması ve bu nedenle atletizme kazandırılmaları açısından çok önemli bir karar" ifadelerini kullandı.

WADA’nın, federasyonun herhangi bir talebi olmadan kendi aldığı karar sonrasında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dopingle Mücadele Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Rüştü Güner ile irtibata geçtiğini anlatan Çintimar, şunları kaydetti:
"Rüştü Güner’den, federasyonun dopingle mücadeledeki ciddiyeti ve kararlılığını dinleyen WADA yetkilileri, kendi istekleriyle bize böyle bir jest yaptılar. Bize de TMOK aracılığıyla bildirdiler. "Bu gelişmenin Aslı’nın (Çakır Alptekin) Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinde (CAS) süren davasına da pozitif yönde yansıyacağına inanıyorum. Çünkü WADA artık bize inandı. Gerçek anlamda mücadele verdiğimizi biliyor. Biz de resmi yazı elimize ulaşır ulaşmaz, hem teşekkür dileklerimizi içeren hem de mücadelemizi anlatan bir yazıyla cevap vereceğiz."

Federasyon Disiplin Kurulu, 2013 Ağustos’ta aldığı kararla aralarında Batuhan Buğra Eruygun ve Burak Demir’in de yer aldığı 31 sporcuyu 2 yıl müsabakalardan men etmişti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ