MENÜ

Kolkoparan Bucaspor'da

Son olarak 3.Lig ekiplerinden Halide Edip Adıvarspor'un alt yapısında görev yapan Utku Kolkoparan, PTT 1.Ligde mücadele eden Bucaspor'un alt yapı teknik kadrosuna dahil oldu.

Kolkoparan Bucaspor'da

Alt yapılarda ülke çapında birçok başarısı olan ve Alaattin Arslan ’ın Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu olduğu Sarı-Lacivertli ekipte kaleci antrenörü olarak görev yapacak. Dün Halide Edip Adıvarspor ile son maçına Tuzlaspor karşısında çıkan 39 yaşındaki teknik adam yaptığı açıklamada, Bucaspor ’da görev yapacağından dolayı mutlu olduğunu söylerken, "Bir ayağım her zaman olduğu gibi İstanbul ’da olacak. Alt yapılarda keşfettiğimiz yetenekli kalecileri Bucaspor'a kazandırmak için de fırsat bulduğumda İstanbul’da maçlar izleyeceğim" diye konuştu.

Utku Kolkoparan kimdir?

30 Aralık 1976 ’da Almanya’da doğan Utku Kolkoparan, futbol altyapısını Almanya ’da aldı. TSV Eintracht Karlsfeld, Dachau Türkgücü, TSV Gerberau, 1860 Münih, Münih Türkgücü ve Bayern Münih altyapılarında oynadı. 1991 ’de Türkiye’ye ailesiyle birlikte kesin dönüº yaptı. Türkiye ’de ise Lapsekispor, Bigaspor ve diğer muhtelif Kulüplerde oynadı. 1993 ’de Bigaspor’da oynarken bir kez A Genç ve bir kez de B Genç milli takım seçmelerine davet edildi. 2003 ’te C Antrenörlük kursunu bitirerek Antrenörlük hayatına başladı. 2011 yılında üç aşamadan oluşan ve Türkiye ’de ilk defa Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen pilot uygulamalı olan UEFA Teknik Direktörlük lisansı kursunu bitirerek bu diplomayı almaya hak kazandı. 2013 yılında Profesyonel Kaleci Antrenörlüğü kursuna da katılıp, Murat Şahin, Şenol Karagöl, Yunus Yücel, Fadıl Koşutan gibi isimlerle birlikte bu kursu da tamamlamıştır. Kolkoparan, 2003 ’de Lapsekispor’u çalıştırdı ve grup şampiyonu oldu. Aynı sezon içerisinde Lapsekispor 18 yaş altı takımını da Çanakkale şampiyonu yapıp Türkiye şampiyonasına katılmasını sağladı. Daha sonra Geliboluspor ’a geçerek eski milli futbolcu ve teknik direktör Müjdat Karanfilci’nin yardımcılığını yaptı. 2005 ’de Lapseki’de, Dünyanın ilk ve tek Bilgisayarlı Futbol Okulunu kurarak Futbol Dünyasına ismini altın harflerle yazdırmayı başardı. Bu okulu Lapseki Gençlik ve Spor kulübü olarak resmiyetleştirerek Çanakkale Futbol liglerine katılarak yaş kategorilerinde şampiyonuklar yaşadı. 2006 ’da kurduğu Bilgisayarlı Destekli Futbol Okulu ile ilgili UEFA’dan teºekkür mektubu aldı. Teknik Direktör Utku Kolkoparan Almanca ve İngilizce lisanlarını üst düzeyde konuşmakta ve yazmaktadır. 1976 doğumlu teknik adam ayrıca Alibeyköyspor ve Tepecikspor A.Ş.’de de görev yaptı.

yerelfutbol.org.

Haberin Devamı
YORUM YAZ