MENÜ

Feyyaz Uçar: Malatya'ya Süper Lig takımı yakışır

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Feyyaz Uçar, "Şehir büyümüş, almış başını gitmiş. Bu şehre de PTT 1. Lig ve Süper Lig takımı yakışır" dedi.

Feyyaz Uçar: Malatya'ya Süper Lig takımı yakışır

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Feyyaz Uçar, "Şehir büyümüş, almış başını gitmiş. Bu şehre de PTT 1. Lig ve Süper Lig takımı yakışır" dedi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor ile hafta sonu sahasında yapacağı maçın hazırlıklarına TFF Antrenman Sahası’nda başlayan Yeni Malatyaspor’da, teknik direktör Uçar, idman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Ofspor karşılaşmasının Trabzon’daki olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiğini hatırlatan Uçar, ertelemenin kendileri için hayırlı olmasını temenni ederek, "Bir sıkışıklık olacak. Hafta içerisinde bir maç oynayacağız ama formda oyuncularımızın sayısını yükselterek, bu sıkıntıyı aşabiliriz" diye konuştu.

Transfer çalışmalarına değinen Uçar, takıma biraz dinamizm getirecek genç oyuncular üzerinde ısrar ettiklerini belirterek, "Sağ olsun yönetimimiz ve kulüp başkanımız, bu konuda bize gereken kolaylığı gösterdi. Mersin İdmanyurdu’ndan defans oyuncusu Mehmet Enes Sığırcı’yı kiralık olarak aldık. Sadık Çiftpınar bizim oyuncumuz. Samed Kartal geldi, o da çok yaşlı bir oyuncu değil" dedi.

Forvet arayışı içinde olduklarını belirten Uçar, "Aydın Çetin’i yalnız bırakmak istemiyoruz. Özellikle iç saha maçlarında Emrah Kol ve Aydın Çetin’e karşı ’ben de varım’ diyebilecek bir forvet arayışımız sürüyor. Bunun yanında bir kanat oyuncusu daha düşünüyoruz. Ocak ayı sonuna kadar zamanımız var. Bu süreçte oynadığımız maçlarda alacağımız sonuçlar da transferlerle ilgili fikirlerimizi pekiştirecek. Aldığımız skorlara göre oyuncu tercihlerinde biraz daha hassas davranabiliriz" ifadelerini kullandı.

"İkinci yarıya galibiyetle girmek istiyoruz"

İkinci yarının ilk haftasında lider Ümraniyespor’un puan kaybettiğini hatırlatan Uçar, "Grubun lideri Ümraniyespor’un bu hafta puan kaybetmesi, bizim açımızdan iyi oldu. Fark 8 puan olsaydı psikolojik bir sıkıntı yaşayabilirdik. Onların aldığı beraberlikle aradaki puan farkı açılmadı. Bu hafta sahamızda oynayacağımız TKİ Tavşanlı Linyitspor maçıyla ikinci yarıya galibiyetle girmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Koşmadan bu ligde bir başarı yakalanması mümkün değil"

Spor Toto 2. Lig’in zannedildiği gibi kolay bir lig olmadığına dikkati çeken Uçar, "Geçen sene Altay’da bunu çok iyi tecrübe ettim. Mücadele edilmesi gereken ve kendisine has özellikleri olan bir lig. Çok yıldız oyuncu alabilirsiniz ama koşmadan bu ligde bir başarı yakalanması mümkün değil" dedi.

Futbolu takım olarak 3 yönlü oynayacaklarını dile getiren Uçar, "Futbolu her yönüyle oynayıp, rakibe de oynatmadan top kazanıp, kontralar yapmak istiyoruz. Eğer bunu yapabilirsek, başarıya ulaşabiliriz ama sadece top bizdeyken oynamayı düşünürsek, bizi çok zorlarlar. Hep skoru korumak zorunda kalırız, sıkıntı yaşarız ve 90 dakikalar bitmez" diye konuştu.

Feyyaz Uçar, Malatya’nın daha önce görev yaptığı döneme göre çok değiştiğini belirterek, "Şehir büyümüş, almış başını gitmiş. Bu şehre de PTT 1. Lig ve Süper Lig takımı yakışır" dedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ