MENÜ

Seattle Seahawks-Carolina Panthers: 31-17

NFL'de son şampiyon Seattle Seahawks, Carolina Panthers'i 31-17 yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir atmayı başardı.

Seattle Seahawks-Carolina Panthers: 31-17

Geçtiğimiz yıl Super Bowl'u Denver Broncos'u yenerek kazanan ve tarihinin ilk Lombardi Kupası'nı müzesine götüren Seattle Seahawks, bu yıl da aynı hedef doğrultusunda yoluna kayıpsız devam ediyor. Normal sezonu lider bitirmeyi başaran Seahawks, Play-Off'ta Carolina Panthers'i 31-17 devirerek konferans finaline yükselmeyi başardı.

Ev sahibi ekipte yıldız oyun kurucusu Russell Wilson, maç boyunca 268 yard pas ve 3 touchdown pası ile galibiyette önemli rol oynadı.

'Bam Bam Kam' resitali

Seahawks adına gecenin tartışmasız yıldızı ise takımın safety'si Kam Chancellor oldu. 'Bam Bam Kam' lâkaplı oyuncu, Cam Newton'ın maçın son periyodunda attığı pası yakalayarak 90 yard'lık bir koşuyla interception'ı touchdown yapmayı başardı. Bunun yanı sıra 26 yaşındaki oyuncu maç içerisinde Carolina'nın iki field gol denemesinde Panthers savunmasının üzerinden zıplayarak topu engelleme adına inanılmaz bir atletizm örneği sergiledi.

Carolina Panthers'ta yıldız quarterback Cam Newton ise, 2 touchdown pası, 2 interception ve 1 fumble ile tamamladığı mücadelede Panthers taraftarlarını hayâl kırıklığına uğrattı.

Seattle Seaawks, konferans finalinde Green Bay Packers-Dallas Cowboys takımlarının galibi ile karşılaşacak.

Tolga Kaplan

Haberin Devamı
YORUM YAZ