MENÜ

Sakaryaspor'dan görülmemiş uygulama

Sakaryaspor, bugüne dek görülmeyen bir uygulama başlattı, küfür eden taraftarı emniyet kameralarından tespit etti ve gelen cezaları suçlulara paylaştırdı. İki maçta suçlu görülen 10 kişi icraya verildi; bunlardan biri, kendi payına düşen 1650 liralık cezayı taksitlendirip, 200 liralık ilk taksidi ödedi.

Sakaryaspor'dan görülmemiş uygulama

Başkan Selahattin Aydın’ın, “Kesesine güvenen küfretsin” sözü, yeşil-siyahlılarda uygulamaya kondu. Geçen sezon kendi sahalarında oynanan Manavgat Evrensekispor karşılaşmasının ardından, böyle bir uygulama içine girdiklerini anlatan Aydın, süreci şöyle anlattı:

“Yönetim olarak zaten zor günler geçirdik. TFF tarafından bize fatura edilen çirkin ve kötü tezahürat neden yanlarına kâr kalsın dedik ve böyle bir uygulama başlattık. Emniyetimiz ile irtibata geçerek, kamera kayıtlarından, küfür edenlerin kimliklerini tespit ettik. Diğer maçların incelenmesi de devam ediyor. Küfür eden diğer taraftarları da bularak icra takibini devam ettireceğiz.”

Men cezası var
Kulüp Avukatı Osman Salih Tekin de, emniyetin ilk olarak Manavgat Evrenseki ve Bergama Belediye maçlarındaki küfürbazları kendilerine ilettiğini belirterek, “Manavgat maçında küfür eden 6 kişiye 8 bin TL, Bergama maçındaki 2 bin lirayı da 4 kişiye faiz ve masraflarıyla birlikte paylaştırdık ve icra takibi başlattık. Şimdilik 2 kişiden dönüş sağladık. Hatta bir kişi 1650 TL tutarı taksitlendirdi ve 200 lirasını ilk etapta ödedi. Birçoğu iş güç sahibi veya esnaf...

Kimse bu şekilde anılmak istemiyor. Ailelerinin bile duymaması için uğraşıyorlar. Ayrıca içlerinde savcılık tarafından seyirden men cezası alanlar da bulunuyor” diye konuştu.

Cezayı öde, transfer yap

Çirkin ve kötü tezahürat ve saha olayları konusunda sonuna kadar gitme kararlılığında bulunan Sakaryaspor için ilginç bir durum da ortaya çıktı. Cezalar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na 110 bin TL borcu bulunan yeşil-siyahlılar, bundan dolayı “geçici transfer yasağı” ile karşı karşıya kaldı. Taraftarının yaptıklarından sorumlu tutulan yeşil-siyahlılar, bu cezayı ödemeden yeni transferlerini de tescil edemeyecek. Ara transferde birkaç isimle anlaşan yeşil-siyahlılar böylece bir darbe de küfür eden taraftarından aldı.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ