MENÜ

Türkiye 3-2 Macaristan

2015 Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Bayanlar 18 Yaşaltı Bayanlar Avrupa Şampiyonası 2. tur elemeleri ikinci maçında Türkiye, Macaristan'ı 3-2 yendi.

Türkiye 3-2 Macaristan

Alanya ilçesindeki turnuvanın ikinci gününde Türkiye, tutuk başladığı maçın ilk setini 26-24 kaybetti. İkinci sette de beklenileni vermeyen milliler, 36 dakika süren ikinci seti 30-28 kaybetti. Maçta 2-0 geriye düşen Türkiye, üçüncü sette toparlandı ve seti 25-21, maçı da 2-1’e getirdi. Dördüncü seti 25-11 kazanan milliler, oyunu tie-break setine taşıdı.

Maçın galibini belirleyecek tie-break seti oldukça çekişmeli geçerken, daha az hata yapan Türkiye, seti 15-9, maçı da 3-2 kazandı.

Bayanlar milli takımı, elemelerdeki son maçında yarın saat 16.00’da Romanya ile karşılaşacak.

"Ders alacağız"

Başantrenör Mehmet Bedestenlioğlu maç sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürcistan maçındaki rahat galibiyetin kendilerini biraz rehavete ittiğini söyledi.

Bu yüzden maçta ilk iki seti kaybettiklerine değinen Bedestenlioğlu, şöyle konuştu:

"İki önemli pas hatası yaptık. O olmasaydı dirençleri daha çabuk düşecekti. Onların gücü ile aynı değildik ama bu yaş grubunun özelliği bu. Çocuklar strese girdikleri zaman elleri ayakları titriyor. Dolayısıyla bazı şeyler zorlaşıyor. Ama yaptığımız birkaç taktik değişikliğiyle toparlanıp dönmesini bildiler. O da büyük bir başarı, bizim için bir kazanç."

Avrupa şampiyonluğu yolunda bu tip maçların unutulmayacağını ifade eden Bedestenlioğlu, maçtan önemli dersler çıkardıklarını söyledi. Bedestenlioğlu, "İstediğiniz kadar bazı şeyler söyleyin bu yaşanarak öğreniliyor. Aldığımız ilk setten sonrası da kolay oldu. Takım karşı tarafın direncini kırdı ve kendine güveni arttı. Kısacası ders alacağız, bir sonraki maçlarda aynı hataya düşmemeye çalışacağız" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ