MENÜ

Sivasspor-Karabükspor: 2-0

Sergen Yalçın yönetiminde kupada dirilen Sivas, ligde de ayağa kalkmayı başardı. Karabük'ü konuk eden Kırmızı-Mavililer, Batuhan ve Ahmet Aras'ın golleriyle rakibini yıktı, evinde 92, ligde ise 41 gün sonra kazandı.

Sivasspor-Karabükspor: 2-0

Sivasspor deyim yerindeyse maça 1-0 galip başladı. Daha 2. dakikada kazanılan serbest atışı Cicinho kullandı, yan direkten dönen topu tamamlayan isim Batuhan oldu: 1-0. Golün morali Sivasspor’u şahlandırırken, Karabükspor’u da uzun süre demoralize etti. 14’te yine sağ kanattan Cicinho ortaladı, Batuhan yükseldi ama iyi vuramadı. 32’de Karabükspor ilk defa tehlikeli oldu. Onur uygun durumda golü kaçıran isimdi. 34’te Kumbela ile gelişen atakta Yiğit dokundu ama Ertuğrul geçit vermedi. İlk yarının ilk 30 dakikasında disiplinli ve etkili bir Sivasspor izledik. Devre 1-0 bitti. İkinci yarıya daha atak başlayan Karabükspor’du. Yenik durumdaki konuk ekip özellikle sağ kanattan Traore ile etkili ataklar yaptıklarını gördük. Son 15 dakikada iki teknik adamın da taktik hamleleri ve oyuncu değişikliklelerini izledik. Sergen Yalçın skoru koruma duygusu ve yorulan takımını taze takviyelerle güçlendirdi.

Altın değerinde!

79’da Tanju’nun kaptığı topta Akpala, Ertuğrul ile karşı karşıya kaldı ama Sivasspor kalecisi sakatlanma pahasına mutlak bir golü önledi. 87’de Burhan beklenen kanat bindirmesini yaptı ve asistini Ahmet Aras gole çevirmekte zorlanmadı: 2-0. Sivasspor ilk yarı bitiminde alınacak 3 puanın değerini bilerek oyuna rakibinden daha iyi motive olmuştu. Sergen Yalçın’ın farklı bölgelerde şans verdiği isimler hocalarını mahçup etmeyen bir performans gösterdi.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ