MENÜ

Samet Aybaba'dan çok ağır ifadeler

PTT 1'inci Lig takımlarından Adana Demirspor'un Sportif Direktörü Samet Aybaba, Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde katıldığı 'Futbolumuzu Konuşuyoruz' konulu konferansta Milli takımın devşirme oyuncu arayışı içerisinde olduğunu, bu şartlarda milli takımın başarılı olma şansının hiç olmadığını söyledi.

Samet Aybaba'dan çok ağır ifadeler

Gurbetçi oyuncular ile ilgili yoğun bir çalışmanın olduğunu belirten Samet Aybaba, "Sürekli gurbetçi oyuncuları bu milli takım organizasyonunun içerisine sokmaya çalışıyoruz. Biz Almanya’ya konferansa gidiyoruz, ben Türkçe konuşuyorum, orada arkadaşlar Almanca’ya tercüme ediyorlar. O çocuklar Türk toplumundan ve manevi değerlerinden uzaklaşmış. Toprağın, bayrağın ülkenin birlikte hareket etmenin ne olduğunu bilmiyorlar. Biz ’Çanakkale geçilmez’ diyoruz, çocuk bu ne demek diyor? Bilmiyorlar çünkü. Biz bu insanlara ulaşamıyorsak, onlara birşey anlatamıyorsak, aynı şeyleri hissettiremiyorsak suç bizim demektir. Bu oyuncular geliyor, oynuyorlar. 70 milyonun ne olduğunu anlamıyorlar. Anlamayınca da milli takım özelliğini kaybediyor. Özelliğini, bazı duygularını, hislerini kaybetmiş bir insan topluluğu bence Türk Milli Takımı’nda birşey yapamaz, bir yerlere gelemez. Biz bunun üzerine kurulmuş bir ülkeyiz" dedi.

BEŞİKTAŞ’IN ALT YAPISI KONTEYNERDE SOYUNUYOR
Kendisinin sürekli alt yapıları ziyaret ettiğini, oralarda ne olup bittiğini gözlemlediğini ifade eden Aybaba, "2 sezon önce Beşiktaş’ı çalıştırıyordum. İnanın Beşiktaş’ın alt yapıları bir konteynerde soyunuyor ve bir halı sahada antrenman yapıyor. Buradan nasıl futbolcu yetiştireceğiz? Aynı şekilde gelin Adana Demirspor’un alt yapısına çok düşük ücretli antrenör arkadaşlarımız, neredeyse geçinmeye bile imkan vermeyen bir ücretle çalışıyor. Onlar çocuklarımızı nasıl yetiştirecekler, nasıl eğitecekler? O çocukları biz halı sahada nasıl futbola bağdaştıracağız? Nasıl önemli bir spor dalı olduğunu anlatıp, önemseteceğiz ? İşte bunları beceremediğimiz için futbolumuz geriye düşüyor" diye konuştu.

’FUTBOLDAN ANLAYAN FUTBOLU, ANLAMAYAN EKONOMİSİNİ YÖNETSİN’

Futbolda herkesin anladığı bölümde görev almasından yana olduğunu söyleyen Aybaba, "20 senedir söylüyoruz, 20 senedir de hiçbir değişiklik yok. Bizim ne yapmamız gerekiyor? Futbolun içerisindeki insanları içeriye alıp, futboldan hiç anlamayan ticaretle uğraşan insanlarıda ekonomisini yönetmeye yöneltmeliyiz. Futbolun birde ekonomisi var. Ekonomisini de doğru yönetmeyen insanları denetlemeliyiz. Bunun karşı bir cezası olmalı. Bugüne kadar futbolda böyle birşey yoktu, yeni bir çalışma başladı" şeklinde konuştu.

DEMİRSPORU ŞAMPİYONLUK KURTARIR
Görev yaptığı Adana Demirspor ile ilgili görüşlerini de açıklayan Samet Aybaba sözlerini söyle tamamladı:
"Üzerimizde 20 milyon gibi büyük bir yük borcumuz var. Ne yapmamız lazım? Tabiki şampiyon olmamız lazım. Çünkü 40 milyon geliyor. Hesap böyle yapılıyor biliyorsunuz. 20’sini borca verirsek, diğer 20’siyle küçük bütçeli ama istediğimiz özelliklere sahip oyuncuları bir araya getirerek bir takım yaparsak, Adana demirspor’un kurtuluşu olur diye düşünüyoruz."

Süleyman CÜZDAN - DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ