MENÜ

Çaykur Rizespor 1-1 Torku Konyaspor

Akhisar'a 4 atan Rize, Konya karşısında da etkiliydi. Deniz 9'da takımını öne geçirdi, ilk yarıda fark olabilirdi. Konya ikinci devrede dirildi, Torje'yle skoru eşitledi. Bu sezon Rize'nin evinde Konya'nın ise deplasmanda yüzü gülmedi.

Çaykur Rizespor 1-1 Torku Konyaspor

Mehmet Özdilek’in oynattığı defansif futbol yalnızca taraftarları değil futbolcuları dahi bunaltmıştı Rize’de. Dolayısıyla Hikmet Karaman’ın hücumu seven mantalitesini kavramaları uzun sürmedi. Takım önce kupada ayağa kalktı, 4’te 4 yaparak gruplardan çıktı. Ligdeki 4-0’lık Akhisar zaferi ise Karadeniz ekibi adına geleceğin parlak olduğunu gösterdi. Evinde kazanamayan tek takım olarak haftalardır komada olan Konya’yı ağırlayan Yeşil-Mavililer, bu moralle etkili başladı maça. Baskı daha 9. dakikada golü getirdi. Soldan topla buluşan Deniz Kadah, Ali Turan’ı pazara, topu da klas bir plaseyle ağlara gönderdi: 1-0. Konya ne olduğunu bile anlayamadan, 15’te Holosko, 30 ve 40’ta Deniz’le ikinci gole çok yaklaşan Rize devreye farkla girebilirdi. Ancak forvetler cömertti.

Hleb aranıyor!

Konya’da Hleb kadro dışı, Torje ise kulubede olunca Hikmet Karaman; Djalma ve Hasan Kabze’nin bağlantısını kesti. Konuk ekip böylece pozisyon fakiri gibiydi. İkinci yarıda da Rize iyice kapandı. Sabırla saldıran Konya ise rakibin önde bastığı 77. dakikada ayağa paslarla çıktı. Arkada kendisini unutturan Torje’nin füzesi direkte patladı, savunma izleyince cezayı Djalma kesti: 1-1. Bu 1 puan Konya’yı yanıltmasın. Sorun nedir bilmiyorum, ama bir gerçek var ki iyi mücadele etmesine rağmen kilit açmakta zorlanan Kocaman’ın takımı, Beşiktaş karşısında da, dün Rize’de de Hleb’i çok aradı.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ