MENÜ

Simao: Beşiktaş bir hataydı

Portekizli futbolcu Simao Sabrosa, Schuster'in davetini kabul ederek hata yaptığını söyledi, 'Oraya yanlış bir zamanda gittim' ifadesini kullandı.

Simao: Beşiktaş bir hataydı

Fransa 2. Ligi ekiplerinden Le Havre ile el sıkışan Simao Sabrosa eski takımı Beşiktaş ile ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Portekiz basınına konuşan 35 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı ekibe gelmesinin kendisi için hatalı bir tercih olduğunu söyledi, "Beşiktaş'a gittiğim için pişmanlık duymuyorum ama sanırım oraya yanlış bir zamanda gittim" dedi.

Simao Sabrosa, "Benim için müthiş bir tecrübe oldu. Beşiktaş forması giymeyi, o ligde mücadele etmeyi ve İstanbul'da yaşamayı sevmiştim. Atletico Madrid ile kontratımı sona erdirdiğim, hayatıma bir şekil vermem gereken bir dönemdi. Ben de Beşiktaş'ın teklifini kabul ederek oraya gitmiş ve yeni bir sayfa açmıştım" dedi.

O dönem Beşiktaş'ın başında bulunan Bernd Schuster'in kendisinin transferinde en önemli pay sahibi olduğunu belirten Portekizli oyuncu, "Atletico'dayken bir çok kere beni çağırmıştı. Benim kulüple kontratımın artık sona ermeye yaklaştığı dönemde kulüpten kimse benimle oturup konuşmadı. Bir de Forlan, De Gea, Reyes, Maxi Rodriguez gibi isimlerle yaprak dökümü başlamıştı. Ben de bunun üzerine Beşiktaş'tan gelen teklifi kabul ettim" diye konuştu.

'Mendes beni çağırdı ve...'

Transferin gelişim sürecini aktaran Simao şunları söyledi: "Teklif menajer Jorge Mendes'ten geldi. Beni yanına çağırdı ve Beşiktaş'ın istediğini söyledi. İspanya'da 6 aylık sözleşmem varken, bir anda beni 3 yıllığına isteyen bir kulüp ortaya çıkmıştı. Ayrıca bana iyi şartlar sunuyorlardı. Ben de bu fırsatı değerlendirmeye karar verdim".

Türkiye'den ayrılık sürecinden de bahseden Simao Sabrosa, "Portekiz'e ve dolayısıyla aileme-çocuklarıma yakın olmak istedim. Bir de eğer mümkünse Türkiye liginden daha güçlü bir lige gitmek istiyordum. O esnada devreye Espanyol girdi. Teknik direktör Mauricio Pochettino beni dönmem için ikna etti. Tekrar İspanya'ya giderek iyi bir kak verdim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Skorer

Haberin Devamı
YORUM YAZ