MENÜ

Vederson neden oynuyor?

Mabiala ile Josue, ligde cezalı olmamak için bilerek kırmızı kart görmüş ve bu hareketlerinden dolayı 2'şer maç ceza almışlardı. Ancak benzer hareketi yapan Vederson'a aynı muamele yapılmaması, kafaları karıştırdı.

Vederson neden oynuyor?

Süper Lig’in 14. haftasındaki Galatasaray mücadelesinde Mersin İdman Yurdu’nun tecrübeli futbolcusu Vederson, maçın 30. dakikasında hakeme itiraz ettiği için sarı kart görmüştü. Bu maçtan önce sınırda olan Vederson, böylece Fenerbahçe karşılaşmasında cezalı duruma düşmüştü. Ancak maçın son anlarında bilerek ikinci sarı karttan oyun dışı kalan deneyimli oyuncu, böylece cezasını hafta içinde çekme şansını elde etmişti. Karagümrük’e karşı kupada oynamayan Brezilyalı sol bek, dün akşam sahadaydı. Vederson’un yaptığının benzerini ise bu hareketten önce, iki futbolcu daha yapmıştı. Karabükspor-Bursaspor karşılaşmasında Bursasporlu Josue ile Karabüklü Mabiala, ikinci sarıdan kırmızı görerek, cezalarını kupada çekmeyi amaçlamıştı.

90 dakika sahada kaldı

Bunun üzerine PFDK, bunu bilerek yaptığı için Mabilla’ya 2 maçtan men verdi. Sonra da PFDK’dan ucuz kurtulan Josue’ye ise Tahkim Kurulu, 2 karşılaşmadan men cezası verdiğini açıkladı. Bu ikili cezadan kurtulamazken, dün Vederson’ın Fenerbahçe karşısında sahaya çıkıp 90 dakika oynaması, bu kuralla ilgili kafaların bir kez daha karışmasına neden oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ