MENÜ

Vedat Akgün: Avrupa'da bizden çekiniyorlar

Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, başarılı bir yılı geride bırakmaya hazırlandıklarını ve özellikle altyapıya verdikleri önem sayesinde önemli genç sporcular yetiştirdiklerini söyledi.

Vedat Akgün: Avrupa'da bizden çekiniyorlar

Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl İstanbul’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda 19 yaş altı kategorisinde yarışan milli sporcuların başarılı sonuçlar aldığını belirterek, "1996 doğumlu sporcularımız şampiyonada dünya 6’ncısı oldu. Bundan önce sutopu tarihimizde dünya 16’ncısı bile olamıyorduk. Şampiyonada forma giyen sporcuların yarısı da A Milli Takım’da görev alabilecek duruma geldi ve kadroya alındı" diye konuştu.

"Avrupa’nın çekinilen takımları arasında girdik"

Gelecek yıl İstanbul’da düzenlenecek elemelerde başarılı sonuçlar alarak Avrupa Şampiyonası’na katılmayı hedeflediklerini belirten Akgün, "Artık Avrupa’nın çekinilen takımları arasında girdik. Bu nedenle sutopunun önde gelen ülkeleri bizimle kamp ve hazırlık maçları yapmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

"Olimpiyat elemelerine katılmak istiyoruz"

Malta’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası elemelerinde A Milli Takım’ın 8. olarak turnuvaya katılmaya hak kazandığını da hatırlatan Akgün, "Önümüzdeki yıl, A ve genç takımlar bazında başarılarımız artarak devam edecek. Olimpiyat elemelerine katılma şansını yakalayacağımıza da inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Vedat Akgün, Türkiye’nin kulüpsel bazda çok başarılı bir sezon geçirmemesine rağmen zamanla bu durumun da değişeceğini ve Avrupa arenasında başarı sonuçlar alacağına inandığını da vurguladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ