MENÜ

Toprak Razgatlıoğlu, Avrupa şampiyonluğu hedefliyor

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile hazırlıklarını Sakarya'da sürdüren genç motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda podyumun zirvesinde yer almak istiyor.

Toprak Razgatlıoğlu, Avrupa şampiyonluğu hedefliyor

Razgatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona hazırlıklarını Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti’nde sürdürdüğünü söyledi.

Motosiklet sporuna babası sayesinde başladığını belirten 18 yaşındaki Razgatlıoğlu, "Bu spora motokrosla başladım. Kenan ağabeyi örnek alıp piste girmeye başladım. Şimdi burada Kenan ağabeyle antrenman yapıyorum" dedi.

Gelecek yıl Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’nda yarışacağını kaydeden Razgatlıoğlu, yarışlara Sofuoğlu ile gideceğini ifade etti.

Sofuoğlu’nun da dünya şampiyonasında yarışacağını anlatan Razgatlıoğlu, şöyle konuştu:
"En büyük hedefim MotoGP’de yarışmak ama ilk hedefim 2015 yılında Avrupa şampiyonu olmak. İnşallah güzel dereceler yapıp Türkiye’ye geleceğiz. Dünya arenalarında yarışmayı hayal ediyordum. Kenan ağabeyle bu kadar yakın olacağımı tahmin etmemiştim ama bu durumdan çok mutluyum. Böyle bir pistte bize antrenman imkanı sağladığı için Kenan ağabeye de çok teşekkür ederim."

Sofuoğlu’nun kendisine iyi örnek teşkil ettiğini aktaran Razgatlıoğlu, onunla antrenman yaptığı için şanslı hissettiğini dile getirdi.
Razgatlıoğlu, şöyle devam etti:
"Şampiyonaya dünya şampiyonuyla antrenman yaparak hazırlanmak çok güzel bir duygu. Dünyanın hiçbir yerinde böyle fırsat bulamazsınız. Kenan ağabeyle antrenman yapmak çok güzel ve yoğun geçiyor. Hızlanmam için beni çok zorluyor, çıktığımızda 50 tur atıyoruz, ’50 turda bırakma’ diyor, mecburen bırakmayacaksın. Çok güzel antrenman yapıyoruz ve 2015 sezonuna bomba gibi geleceğiz. İnşallah Kenan ağabey dünya, ben de Avrupa şampiyonu olacağım ve Türk bayrağını orada dalgalandıracağız."

Antrenmanları kamerayla kaydediyorlar

Razgatlıoğlu, motosikletlerin ön ve arkasına yerleştirdikleri kameralarla pistteki çalışmaları kayıt altına aldıklarını anlattı.
Daha sonra çektikleri videoları izlediklerini belirten Razgatlıoğlu, "Kamerayla yaptığımız çekimlerle kendimizi izleyip nerede hata yaptığımızı öğreniyoruz. Genelde Kenan ağabey kamerasız tercih ediyor ama ’herkes izleyebilsin’ diye motorlara kamera takıyoruz" ifadesini kullandı.

Razgatlıoğlu, çektikleri videoları sosyal medyaya yüklediklerini, bu sayede antrenmanları izleyemeyenlerin kendilerini takip olanağı bulduğunu sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ