MENÜ

Fenerbahçe 81-67 Adana ASKİ

Fenerbahçe'nin kupa hasreti bitti. Sarı-Lacivertliler, son 5 yıldır alamadığı Türkiye Kupası'nı, ilk kez finale kalan Adana ASKİ'yi son çeyrekteki oyunuyla 81-67 yenip, 10. kez müzesine taşıdı.

Fenerbahçe 81-67 Adana ASKİ

Türkiye Kupası’nın son 5 finalin 4’ünde derbi heyecanı yaşanmış; Fenerbahçe ile Galatasaray çekişme potansiyeli yüksek maçlara imza atmıştı. Bu kez kupaya hasret kalan Sarı-Lacivertliler’in önünde
Adana ASKİ vardı, son 5 yılın şampiyonunu eleyerek finale gelmişlerdi. Onlar da geleneğe uydu, özellikle maçın ilk 3 çeyreğinde ortaya koydukları performansla, geçmiş yıllardaki derbi finallerini aratmadı, Fenerbahçe’ye adeta kabus yaşattı.

ASKİ hücumdan düşünce...

Adana ASKİ, skor için Angel McCoughtry ile Tina Charles’ın eline bakan Kanarya karşısında 30 dakika boyuncu farkın açılmasına izin vermedi, ribauntları topladı ve çok daha iyi hücum etti. Ancak kadro gücü, tecrübeli takım olmanın özelliği son 10 dakikada Fenerbahçe’nin lehine işledi... Bir de Olcay, Bibrzycka, Bojovic, Holligsworth’dan ekstra skor katkısı alan Sarı-Lacivertliler, rakibinde de yorgunluk boy gösterince, 20-9 attığı 4. çeyreğin son 5 dakikasında farkı bularak galibiyete gitti: 71-65.

Zaferin temeli ‘Biba’dan

Maça organize hücumlarla giren ASKİ ilk bölümü 23-21 önde geçti. Dış atışlarda başarı bulan Adana ASKİ 2. çeyrekte pota altından da Larkins ve Melisa Can’la hareketlendi, 13’ü hücum 21 ribauntla rakibine üstünlük kurdu. Ancak Kanarya kötü hücum ve kısıtlı skor üretmesine rağmen devreyi 40-39 galip kapattı. İkinci yarıda Holligsworth’un 4. faulünü alarak kenara gelmesiyle, pota altında zayıflayan Fenerbahçe karşısında ASKİ farkı açma fırsatını top kayıplarıyla tepti: 61-59. Sonu getiren ise, ‘Biba’ oldu. Maçın o anına kadar, varlık gösteremeyen Polak forvet, zaferin temellerini atan isimdi... Bibrzycka’ın 6-0’lık serisi 35’te hem Kanarya’yı kendine getirdi hem de skoru 67-59’a taşıdı. Aski’nin çabaları da yetersiz kalınca, Sarı-Lacivertliler, 10. kez Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Tina Charles’a özel mola!

Karşılaşmanın bitimine 3 dakika kala ilginç bir olay yaşandı. Fenerbahçe coachu Jacek Winnicki mola aldığı sırada, hiç dinlenmeden oynayan WNBA yıldızı Tina Charles’ın ayağına kramp girdi. ABD’li pivota müdahale yapıldığı sırada mola süresi bitti. Ancak Winnicki oyuncu değişikliği yerine, Charles’la devam etmek isteyince, Adana Aski’nin çalıştırıcısı Kaan Artun hakemleri ‘Teknik faul’ diyerek uyardı. Bu sırada Winnicki de ikinci bir mola almak zorunda kaldı ve hiç dinlendirmeden ısrar ettiği Charles’la maça devam etti.

Bu gurur Adana'nın

Son 5 yılın Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray’ı eleyerek, tarihinde ilk kez finale kalan Adana ASKİ, güçlü Fenerbahçe karşısında ortaya koyduğu performansla takdirleri topladı. Aski ayrıca Botaş’ın ardından Türkiye Kupası’nda final oynayan ikinci Adana ekibi olmanın gururunu yaşadı.

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ