MENÜ

Cimnastikte hedef olimpiyat madalyası

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 2014 yılında Türk cimnastiği için sevindirici gelişmeler yaşandığını, olimpiyat madalyası alana kadar da durmadan çalışacaklarını söyledi.

Cimnastikte hedef olimpiyat madalyası

Bu yıl enerjilerinin büyük bölümünü Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası’na harcadıklarını ve bu nedenle istedikleri hamleleri tam olarak gerçekleştiremediklerini kaydeden Çelen, "Buna rağmen çok yol katettiğimizi söyleyebilirim. Bu yıl 81 ilde hizmet alımıyla antrenör çalıştırılması, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirildi. Birkaç değişiklik dışında, ilan edilen faaliyet programını eksiksiz uyguladık. Yurt dışı ve içinde ilave faaliyetler gerçekleştirdik" dedi.

Bu yıl milli takım kamplarının Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından desteklendiğini belirten Çelen, "Lisanslı ve faal sporcu sayımız büyük bir oranda artırıldı. Kadrolu, sözleşmeli ve hizmet alımı yoluyla çalışan antrenör sayımızda artış oldu. Ankara, İzmir ve Bolu illerini, olimpik sporcu yetiştiren TOHM projesine dahil ettik. 40 sporcuyla başlayan uygulama 60 sporcuya çıkarılarak bu proje kapsamında maddi ve teknik destek sağlandı" ifadelerini kullandı.

Olimpiyat hedefi doğrultusunda Çin’den 2, Gürcistan ve Ukrayna’dan 1’er antrenör getirildiğini anlatan Çelen, "Dünyaca ünlü barfiks eksperi Aljaz Pegan ile anlaşma sağladık. Kamp ve müsabakalarda tecrübelerinden faydalandık. Ayrıca internet sitemiz revize edildi ve sosyal medya daha aktif kullanıldı. Elektronik kura sistemine geçildi. Böylece müsabakalar, elektronik puanlama ile yapılmaya başlandı" diye konuştu.

Durmadan çalışmak

Branşlara özgü madalya üretimine geçtiklerini de dile getiren Çelen, veri tabanı oluşturularak tüm kütüklerin ve bilgilerin elektronik ortama aktarıldığını söyledi.

Tüm bunların sevindirici gelişmeler olduğunu ancak enerjilerinin büyük bölümünü Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası’na harcadıkları için istedikleri hamleleri tam olarak gerçekleştiremediklerini kaydeden Çelen, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bize düşen, branşımıza yakışır bir federasyon merkezine sahip oluncaya, bir milli takım kontenjanı için en az 100 sporcu ile seçme müsabakası yapıncaya, her ilde müstakil bir cimnastik salonuna sahip oluncaya, tüm branşlarda olimpiyatlara katılıncaya, dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda madalya kazanıncaya kadar durmadan çalışmaktır."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ