MENÜ

Chedjou, Kamerun kadrosuna çağrıldı

Kamerun Milli Takımı teknik direktörü Volker Finke, sakatlanan Brice Nlate'nin yerine Chedjou'yu kadroya çağırdı.

Chedjou, Kamerun kadrosuna çağrıldı

Kamerun Milli Takımı teknik direktörü Volker Finke, sakatlanan Brice Nlate'nin yerine Chedjou'yu kadroya çağırdı.

Kamerun Milli Takımı'nda savunma oyuncusu Brice Nlate, Kamerun'un başkenti Yaounde'de kaza geçirdi. Teknik direktör Volker Finke, bu nedenle Afrika Kupası'nda yer alamayacak olan Nlate'nin yerine kadroya Galatasaray'da forma giyen Chedjou'yu çağırdı.

Bu sezon iyi başlayan ve gösterdiği performansla takdir toplayan Aurelien Chedjou, Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'ndaki kötü oyunu gerekçe gösterilerek Finke tarafından Afrika Uluslar Kupası'nın aday kadrosuna alınmamıştı.

Beşiktaş maçında sahada

Chedjou, Kamerun Milli Takımı'nın kampına en geç 6 Ocak'ta katılacak. 29 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'a karşı 4 Ocak'ta oynanacak derbi karşılaşmasında sahadaki yerini alabilecek.

MİNİ YORUM

Semih formsuz, Koray tecrübesiz

Afrika Uluslar Kupası, 17 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında Ekvator Ginesi'nde düzenlenecek. Chedjou, Kamerun'un finale kadar yükselmesi durumunda 8 Şubat'a kadar Galatasaray'da forma giyemeyecek. Bu durumda Chedjou, Süper Lig'deki Çaykur Rizespor, Bursaspor ve Eskişehirspor karşılaşmalarını kaçıracak. Tecrübeli savunmacı kupada ise Diyarbakır BŞB, Eskişehirspor ile FBM Makina Balçova Yaşamspor maçlarında oynayamayacak. Semih Kaya'nın formsuz görüntüsü, Koray Günter'in tecrübesizliği Sarı-Kırmızılı takımda savunma anlamında zor günler yaşatabilir. Hamza Hamzaoğlu, Gençlerbirliği maçında olduğu gibi Hakan Balta'yı yine stopere çekmeyi düşünebilir.

Öte yandan 29 yaşındaki Chedjou'nun 18'lik Brice Nlate'ye tercih edilmesi şaşırtıcı. Nlate'nin Marsilya'nın rezerv takımında forma giydiğini ve A takımla henüz hiçbir resmi maça çıkmadığını belirtelim.

Burak Köse

Haberin Devamı
YORUM YAZ