MENÜ

Aykut Kocaman, Alex gibi Hleb'i de kadro dışı bıraktı

Torku Konyaspor'da 5 oyuncu Aykut Kocaman tarafından Beşiktaş maçı kadrosuna dahil edilmedi. Ancak bunlardan Hleb'in de kadroya alınmaması Alex de Souza'yla tecrübeli hoca arasında bir zamanlar yaşanan gerilimi akıllara getirdi.

Aykut Kocaman, Alex gibi Hleb'i de kadro dışı bıraktı

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Torku Konyaspor kendi sahasında Beşiktaş'ı aırlayacak. Bu önemli maç öncesiyse son 2 haftada 10 gol yiyen Torku Konyaspor'da önemli bir gelişme ayaşandı. Teknik direktör Aykut Kocaman takımın 5 önemli oyuncusunu Beşiktaş maçı kadrosuna almadı. Kariyerinde Barcelona ve Arsenal gibi dev kulüpler bulunan Belaruslu futbolcu Aleksandr Hleb'in yanı sıra, Rangelov, Tolga, Vukovic ve Özgür, kadro dışı bırakıldı. Aslında şu anda resmen bir kadro dışı bırakma söz konusu değil ancak Hleb gibi önemli bir yıldızın kadroya bile alınmaması onun adına kadro dışı kalmakla adeta aynı şey...

ALEX GERİLİMİNİ HATIRLATTI
Fenerbahçe, 2009-2010 sezonunda son hafta şampiyonluğu kaybettikten sonra teknik direktör Cristoph Daum'un yerine dönemin sportif direktörü Aykut Kocaman'ı teknik direktörlük görevine getirmişti. O sezonun hemen başındaysa transfer edilen Dia ve Stoch ikilisyle Alex'li sisteme son verileceği konuşulmuştu. Ve bu sistemin ilk kurbanı da Alex'ti. Henüz ikinci haftadaki Trabzon deplasamnında Alex yedekti... Maçı Fenerbahçe 3-2 kaybeederken, Alex'in yedek olması mağlubiyetten daha çok konuşuluyordu. Ve bu karşılaşmadan Alex'in ülkemizden ayrılışına kadar Brezilyalı oyuncuyla Aykut Kocaman'ın arası hiç düzelmedi. 2012-2013 sezonundaki Kasımpaşa karşılaşmasında Alex'in tribünde oturan görüntüsü birçok futbolseverin hala aklında. Alex o maçtan sonra resmen kadro dışı bırakıldı ve Türkiye macerası bitme aşamasına geldi. İşte Kocaman'ın Torku Konyaspor'a imza atmasından kısa bir süre sonra Hleb'i Beşiktaş maçı kadrosuna almaması, adeta ona 'Sen kadro dışısın' emsajını iletiyordu.

Bu hamle "Kocaman, Alex'ten sonra Hleb'i de yedi" yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Alex 2010-2011 sezonu ikinci haftasında Trabzon deplasmanında kulübede...

Haberin Devamı
YORUM YAZ