MENÜ

Fenerbahçe 1-0 Mersin İdmanyurdu

Süper Lig'de 15. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, adeta gol kaçırma rekoru kırdığı karşılaşmada Mersin idmanyurdu'nu 1-0 mağlup etti, 4'te 4 yapıp maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Gol, 32'de Mehmet Topal'dan geldi.

Fenerbahçe 1-0 Mersin İdmanyurdu

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

SEZONUN EN İYİ FENERBAHÇESİ

Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında müthiş bir oyun sergileyen Mersin İdmanyurdu'nu 1-0'lık skorla mağlup etti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Son haftalarda kazanmasına rağmen oyun anlamında eleştirilen İsmail Kartal'ın öğrencileri sezonun en iyi oyununu oynadı, adeta gol kaçırma rekoru kırdığı mücadeleden 1-0'lık skorla ayrıldı ve 4'te 4 yaptı.

Maça hızlı başlayan Sarı Lacivertliler oldu. 11'de soldan Kuyt ortaladı, cezalı Emenike'nin yerine forvette yer alan Sow vurdu, top auta gitti. 15'te yine soldan bu sefer Caner'in ortasına yine Sow yükseldi. Top yine dışarı çıktı.

FENER'DEN MÜTHİŞ BASKI

Dakikalar geçtikçe Fenerbahçe Mersin kalesinde inanılmaz bir baskı oluşturdu. 29'da Moussa Sow havadan gelen topa dönerek harika vurdu. Defansa çarpan top kornere gitti.

EN SONUNDA GOL!

32'de Mehmet Topal, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Meireles'in sağ kanattan yaptığı ortada Alper Potuk son anda Sow bıraktı. Sow tek pasla Mehmet Topal'ı gördü. Ceza sahasında bomboş olan Mehmet Topal, gelişine plaseyle kaleci ve topu ayrı köşelere gönderdi; 1-0.

41'de Sow kaleci Mihailovic'i geçti. Çaprazdan ve havadan kaleye doğru gönderdiği topu stoper Efe Halil çizgiden çıkardı. İlk yarı 1-0 sona erdi.

SOW ÇOK ÇALIŞTI AMA ATAMADI

Ev sahibi ikinci yarıya da müthiş başladı. Moussa Sow en iyi maçlarından birini çıkarırken, maç Senegalli'nin bu sezon rakip kaleye en çok şut attığı karşılaşma olarak kayıtlara geçti. İkinci yarıda da ilk yarı gibi birçok net pozisyonundan yararlanamayan Sow, bir türlü ağları sarsamadı.

YİNE PENALTI(LAR), YİNE TARTIŞMA

54. dakikada ceza sahasında Efe Halil'in eline çarpan topta Fenerbahçeliler penaltı bekledi, hakem Bülent Yıldırım oyunu devam ettirdi. Pozisyon yüzde yüz penaltıydı. Dalga dalga gelmeye devam eden Fenerbahçe maçın sonlarında baskısını daha da artırdı. 83'te Diego ceza sahasında yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım bu kez 'Penaltı' dedi. Ancak Diego kendini 'profesyonelce' yere bırakmıştı. Pozisyon kesinlike penaltı değildi.

DIEGO PENALTIYI KAÇIRDI!

Penaltıyı, günün başarılı ama gol atamayan oyuncusu Sow kullanmak istedi ancak seyirciler "Diego" tezahüratı yaptı. Volkan da kalesinden çıkıp, rakip kaleye kadar koştu ve penaltıyı Diego'nun atmasını söyledi. Sow'un ısrarları işe yaramadı. Diego'nun, ayağının içiyle kalecinin soluna vurduğu plase şutu, kaleci Mihaylov kurtardı.

ALPER POTUK GÖRÜNMEZ KAHRAMAN

Kazanmasına rağmen eleştirilen Fenerbahçe, sezonun en iyi oyununu oynarken az sayıdaki Mersin atağında adeta öldü öldü dirildi. Ancak Mersin, rakip kaleye Volkan'ı zorlayacak tek şut gönderemedi. Kanarya'da Caner ve Gökhan alışıldık bindirmelerini sergilerken, Emre ve Mehmet Topal da orta sahayı toparladılar, geçit vermediler. Ancak herkesten önce Alper Potuk'tan bahsetmek gerek. Defanstaki gücünü, agresifliğini azaltmadan forvette de kullandı. Takım gibi o da sezonun en iyi Alper'ini gösterdi. Biraz paylaşımcı olsa Sow'a hat-trick yaptırabilirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ