MENÜ

İrfan Buz'un bileği bükülmüyor

Gençlerbirliği'nde teknik direktör İrfan Buz, başarılı istatistiğiyle dikkat çekiyor.

İrfan Buz'un bileği bükülmüyor

Gençlerbirliği'nde Mustafa Kaplan'ın gönderilmesinin ardından takımın başına geçen İrfan Buz, geldiği günden bu yana sahasında oynadığı hiçbir karşılaşmayı kaybetmedi. 24 Eylül 2014'te göreve gelen Buz, o günden bugüne kadar Ankara'da 9 karşılaşma oynadı. 47 yaşındaki teknik adam 9 maçta 6 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Öte yandan İrfan Buz'lu Gençlerbirliği, Galatasaray'a karşı aldığı beraberlikle Süper Lig'de maç fazlasıyla 6. sıraya yerleşti. Ankara ekibi, ligde oynadığı son 4 maçında da yenilgi yüzü görmedi. İrfan Buz, son olarak Bursaspor'u çalıştırıyordu. Bursaspor'dan ayrılan başarılı hoca, ardından Gençlerbirliği'ne imza atmıştı.

Galatasaray'ı yıkan adam


Gençlerbirliği’nde teknik direktörü İrfan Buz fırtınası devam ediyor. Geçen hafta Torku Konyaspor’u 5-0’la geçen Başkent ekibi, dün akşam da Galatasaray’a çelme taktı. Zirve yolunda rakibine darbe vurdu.

Başkent temsilcisi, İrfan Buz yönetiminde yoluna başarılı bir şekilde devam ediyor. Ligin 4. haftasında 3-1’lik Balıkesir galibiyetiyle ilk maçına çıkan Buz, kısa süren durgunluk döneminin ardından takımı toparladı. Alt yapıdan çıkardığı gençleri kısa sürede takıma monte etti. Ligin flaş ekiplerinden Başakşehir’i mağlup etmeyi başaran Kırmızı-Siyahlılar, geçtiğimiz hafta Torku Konyaspor karşısında şov yaptı. Rakibini 5-0’la geçen Gençlerbirliği’nde İrfan Buz, dün de Galatasaray’a çelme taktı. Başarılı teknik adam, iyi bir şekilde analiz ettiği Sarı-Kırmızılılar’ın dört haftalık galibiyet serisine dün akşam son verdi. Gençlerbirliği özellikle ikinci yarıda futbol olarak Cim Bom’a karşı önemli bir üstünlük kurdu. Başkent ekibinin futbolcuları ve teknik heyeti, maç sonunda kazanılan 1 puana sevinmekten çok, kaçan 2 puana üzüldü.

‘Galatasaray sevinsin’

Karşılaşma sonunda İrfan Buz’un yardımcısı Naci Şensoy yaptığı açıklamada, “Galatasaray 1 puan aldığı için sevinmeli. Galibiyete yakın olan bizdik. Şans golü attılar” sözleriyle bu durumu en iyi şekilde özetledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ