MENÜ

Gençlerbirliği 1-1 Galatasaray

Süper Lig'de son 4 maçından galibiyetle ayrılan Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu ile liderlik yarışında ilk kez puan kaybetti. Galatasaray'ın golü; Emre Çolak'tan geldi, Gençlerbirliği'nin golünü ise Stancu kaydetti.

Gençlerbirliği 1-1 Galatasaray

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-Kırmızılılar, ligde Hamza Hamzaoğlu ile ilk defa puan kaybetti. Galatasaray'ın golü; 19. dakikada Emre Çolak'tan gelirken Gençlerbirliği'nin golünü 71'de Stancu attı.

Mücadelenin ilk 10 dakikasında oyun ortada geçti ve her iki takım da rakip kalede tehlike yaratamadı. 15. dakikada İrfan Can Kahveci’nin Galatasaray ceza alanının sol çaprazından yaptığı ortada Ahmet Çalık’ın kafa vuruşunda topu kaleci Muslera tokatlayarak, kornere gönderdi.

Perdeyi Emre Çolak açtı

Olcan Adın topu orta alana kadar taşıdıktan sonra sol taraftaki arkadaşı Burak Yılmaz'ı gördü. Burak Yılmaz topla biraz ilerledikten sonra ayağının dışıyla çapraz koşu yapan arkadaşı Emre Çolak'ı topla buluşturdu ve Emre Çolak tek vuruşla ağları havalandırdı.

35. dakikada Stancu’nun serbest vuruştan attığı sert şutta kaleci Muslera topu yatarak kornere çeldi. Tomiç’in kullandığı korner atışında, ceza alanında iyi yükselen Petrovic’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden auta çıktı.

Maçın ilk yarısı Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Gençlerbirliği, 71. dakikada Galatasaray karşısında beraberliği yakaladı. Sahnede Stancu vardı. Sağ kanatta topla buluşan Berat Tosun ceza sahası yan çizgisinin hemen dışından ortasını yaptı. Altıpasın önünde kafa vuruşunu yapan Bogdan Stancu, topu sol köşeden ağlarla buluşturdu. Bir dönem Galatasaray forması giyen Stancu, eski takımına karşı son 4 maçta 4. golüne imza attı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı. Galatasaray, Gençlerbirliği deplasmanından 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Taraftar yasağı deldi

Galatasaray, PFDK'dan "1 deplasman maçını seyircisiz oynama cezası" almıştı ancak taraftarlar bu yasağı deldi. Sarı-Kırmızılılar, Gençlerbirliği tribününe girerek tek bir noktada toplandı.

Pandev kadroda yok


Ziraat Türkiye Kupası’nda attığı gollerle dikkati çeken Makedon futbolcu Goran Pandev ise Gençlerbirliği maçının kadrosuna dahil edilmedi.

FBM Makina Balçova Yaşamspor maçında "hat-trick" yapan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasını da boş geçmeyen Pandev, kupada iyi bir performans sergilemesine rağmen Hamzaoğlu tarafından lig maçında tercih edilmedi.

Genç golcü Sinan Gümüş’ü yedek soyunduran Hamzaoğlu, tedavilerine devam edilen Veysel Sarı ve Blerim Dzemaili’nin yanı sıra Gökhan Zan’ı da kadroya dahil etmedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ