MENÜ

İlhan Cavcav, Galatasaray'ın cezasına itiraz etti

Cuma günü Galatasary'ı evinde ağırlayacak olan Gençlerbirliği'nde başkan İlhan Cavcav, Galatasaray'ın "seyircisiz oynama" cezasına itirazda bulundu.

İlhan Cavcav, Galatasaray'ın cezasına itiraz etti

Başkent kulübünün başkanı İlhan Cavcav, "Biz Galatasaray maçından 450-500 bin lira hasılat bekliyorduk. Bu ceza gelince Galatasaray taraftarı stada giremeyecek. Burada asıl cezalandırılan biz oluyoruz. Cezanın kaldırılması lazım" dedi.

Böylesi ne görüldü, ne duyuldu! Galatasaray'ın aldığı cezaya Gençlerbirliği itiraz etti; "Cezayı kaldırın" dedi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü'ne, taraftarlarının Torku Konyaspor deplasmanında yaptığı kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle '1 deplasman karşılaşmasında seyircisiz oynama' cezası vermişti. Sarı kırmızılı takım, fikstür gereği bu cezasını önümüzdeki cuma günü oynayacağı Gençlerbirliği maçında çekecek. Galatasaray taraftarları, Ankara'da oynanacak bu karşılaşmada stada giremeyecek.

İşte bu kritik maç öncesi Gençlerbirliği Kulübü'nden sürpriz bir hamle geldi. Kırmızı siyahlı kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurarak Galatasaray'a verilen cezanın kaldırılmasını istedi.

Konuyla ilgili olarak Hürriyet'e konuşan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Galatasaray maçından büyük hasılat beklediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

CAVCAV: "BU DARBE BİZE İNDİRİLDİ"

"Bu ceza sadece Galatasaray'a değil, bize de verildi. Biz neden cezalandırılıyoruz anlamış değilim. Bu sezon geride kalan iç saha maçlarımızda bilet fiyatlarını 10-15 TL olarak belirledik. Az sayıda taraftar maçlara geldiğinden, sahanın kirasını, sahanın giderlerini bile karşılayamadık. Geçen sezon, sadece Galatasaray ile oynadığımız iç saha maçında 450-500 bin TL civarında hasılat elde etmiştik. Bu sezon için hasılat anlamında ilk devreyi kurtaracağımız bir tek Galatasaray maçı var diye düşünüyorduk. Onda da taraftar olmayacak, tribün kapama cezası uygulanacak diyorlar. Bu ceza bize kesilmiştir, darbe bize indirilmiştir."

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ