MENÜ

Finansal Yapılandırma Komitesi kuruldu

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, toplantının ardından yaptığı açıklamada son zamanlarda daha da önem kazanan UEFA'nın Finansal Fair Play (FFP) kuralları çerçevesinde bir komite oluşturduklarını söyledi.

Finansal Yapılandırma Komitesi kuruldu

Gümüşdağ; "Finansal yapılandırma komitesi kurduk. Daha önce TFF'de mail işlerden sorumlu yöneticilik yapmış sayın Hüsnü Güreli'yi bu yapılandırma komitesinin başına getirdik. Yanında 2 kişilik bir ekibi ile çalışmalar yapacak" dedi.

Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı'nın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği ve yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıda özellikle finansal yapılandırma, e-bilet, Passolig ve Türk futbolunun marka değerinin yukarı çıkarılması için neler yapılabileceğini konuştuklarını, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da önemli görüşlerini aldıklarını anlatan Gümüşdağ, şunları kaydetti:

"UEFA Finansal Fair Play baskısını düşünerek, en azından bunun geçişini sağlamak amaçlı Finansal Yapılandırma Komitesi kurduk. Gerek bizim gerek TFF'nin oluruyla hepinizin tanıdığı, Türk futbolunun önemli kulübünde ikinci başkanlık yapmış ve en son TFF İcra Kurulu'nda yer almış Hüsnü Güreli'yi bu komiteye başkan olarak açıklıyoruz. Bu komite, bize özellikle finansal yol haritasıyla ilgili neler yapabiliriz konusunda yardımcı olacak. Kendisinin 2 kişilik bir heyeti de var. Üç kişilik bir üst kurulla bizi finansal projelendirme, finansal yol haritasıyla ilgili bir çalışmaya götürecek."

Gümüşdağ, geçen hafta görevini bırakan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'e de değinerek, "Eski MHK Başkanımız Zekeriya Alp'e Türk futboluna verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz, yeni gelen başkan Yusuf Namoğlu'na da hayırlı olsun diyorum. Türkiye'de en çok hakem hataları konuşuluyor. Bunların aza indirilmesi ve iyileştirmesi için o da katkı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda ayrıca, bedava bilet dağıtımı yapılmaması, taraftar gruplarıyla işbirliğinden kaçınılması gerektiği hatırlatılırken, özel güvenlik yerine spor alanlarında tekrar polislerin görev yapması da gündeme geldi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ