MENÜ

3 bin atlete doping kontrolü

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), aralarında şampiyon isimlerin de yer aldığı yüzlerce atletin doping kullandığı iddiası üzerine açtığı soruşturma kapsamında yaklaşık 3 bin Rus sporcunun numunesini kontrol edeceği açıklandı.

3 bin atlete doping kontrolü

Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko, WADA yetkililerinin gerçekleştirdiği ziyarette yaklaşık 3 bin sporcunun numunesini laboratuvarlarında incelemek üzere aldığını söyledi.

İddialar çok ciddi...

Alman televizyon kanalları ZDF ve ARD’de yayımlanan ‘Das Erste’ adlı belgeselde yer alan iddialar üzerine açılan soruşturmada, Chicago ve Londra maratonlarında 3 kez 1.’lik yaşayan Shobukhova ve 800 metrede olimpiyatta altın kazanan Mariya Savinova’nın da dahil olduğu birçok Rus atletin sistematik şekilde doping yaptığı öne sürülüyor. Ayrıca, 39 ülkeden 225 atletin, IAAF tarafından doping yaptıkları tespit edilmesine rağmen herhangi bir yaptırıma maruz kalmadıkları iddiası da inceleniyor. Atletler arasında uluslararası arenada derece elde eden 58 Rus, 25 Kenyalı, 5 Fransız ve 3 Büyük Britanyalı ismin yer aldığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ