MENÜ

Serdar Tatlı ve Feyyaz Uçar o pozisyonu yorumladı

Gazetemiz yazarlarından Serdar Tatlı ve Feyyaz Uçar, Beşiktaş-Adana Demirspor maçındaki kırmızı kart pozisyonunu değerlendirdi.

Serdar Tatlı ve Feyyaz Uçar o pozisyonu yorumladı

Ziraat Türkiye Kupası F grubu maçı Beşiktaş-Adana Demirspor karşılaşmasının 21. dakikasında yaşanan ilginç pozisyonu eski hakem ve gazetemiz yazarlarından Serdar Tatlı ile Feyyaz Uçar değerlendirdi. Pozisyonda Adana Demirsporlu Hakan Söyler, Veli Kavlak'a çok sert bir müdahalede bulunacakken, Veli son anda kendini kurtarmış ancak hakem Suat Arslanboğa Hakan'a kırmızı kartını çıkarmıştı. Daha sonra Veli hakeme gidip Hakan'ın kendisine değmediğini beliirtince Arslanboğa kararından vazgeçip Hakan'a sarı kart gösterdi.

Serdar Tatlı'nın yorumu:

Otorite zafiyeti
Adana Demirsporlu futbolcu, ayak tabanını göstererek topla oynama düşüncesi dışında kontrolsüz, dikkatsiz ve rakibini yaralayıcı bir şekilde Veli'ye doğru hamle yapıyor. Zaten pozisyonu Suat Arslanboğa, net bir biçimde görüyor ve kırmızı kartını gösteriyor. Ancak gerek Beşiktaşlı gerekse de Adana Demirsporlu futbolcuların hakemle konuşmaları sonrasında hakem, kararından dönerek Hakan Söyler'e, sarı kartı gösteriyor. Hakem oyunu başlatmadığı sürece bir önceki kararından vazgeçebilir. Ancak bu tip sert ve yaralayıcı hareketlerde rakibe temas olup olmaması çok fazla önemli değil. Kaldı ki hakemin net gördüğü ve görüş alanı içerisindeki bir pozisyonda oyuncuların yönlendirmesi sonucu kendi insiyatifi dışında karar vermesi kabul edilemez ve hakemlik zafiyetidir.

Feyyaz Uçar'ın yorumu:

İşte Seba ruhu
Mevcut Beşiktaş takımını, bizim dönemdeki kolej takımına benzetmekte çok haklılar. Saha içi ve saha dışında benzer görüntüler sergileyen bir takım Beşiktaş... Dün de Ve li Kavlak’ın yaptığı hareket, eşi benzeri görülmemiş bir olay. Pe naltı ya da taç pozisyonlarında daha önceden benzer olayları yaşamıştık. Ancak takım gerideyken böyle bir hareketin yapılması eşine az rastlanır bir durum. İşte Süleyman Seba’nın ruhu budur!

Haberin Devamı
YORUM YAZ