MENÜ

Kayakta "yenilenme" dönemi

Kayak Federasyonu Genel Koordinatörü Nur Erden, yeni gelişmekte olan bir spor branşında önemli yeniliklere imza attıklarını söyledi.

Kayakta "yenilenme" dönemi

Yönetim olarak göreve 7 ay önce başladıklarını hatırlatan Erden, Türkiye’de ilk kez spor kulüplerinin de katıldığı kayak çalıştayı düzenlediklerini kaydetti. Nur Erden, "Kayak sporunda yaşanan sorunları belirlemek ve çözümler üretebilmek amacıyla anket çalışmaları da yaptık" dedi.

Erden, dünyaca ünlü antrenörlerle çalışmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Kayakla atlama branşında dünyaca ünlü Finlandiyalı antrenör Pekka Niemela ile daha önce anlaşmıştık. Sporcularımız normalde 65 metre atlarken, disiplinli bir çalışma ile 140 metre atlamaya başladı. Yeni hocalarla görüşmelerimiz sürüyor. Avrupa’dan getireceğimiz antrenörlerin bilgisinden faydalanarak branşımızı geliştirmek istiyoruz."

"Kış sporlarına ilgi artmalı"
Soçi’de bu yıl düzenlenen Kış Olimpiyatları’na sadece 6 sporcuyla katılabildiklerini ve bu sayıyı artırmaları gerektiğine değinen Erden, milli sporcular yetiştirmek amacıyla yeni programlar hazırladıklarını belirtti.

İstanbul’un Dünya Snowboard Şampiyonası’na ilk kez ev sahipliği yaptığını hatırlatan Erden, kış sporlarının Türkiye’de popülerleşmesi için programlar hazırladıklarını da vurguladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ