MENÜ

Fenerbahçe ile Altınordu arasında 36 milyonluk fark!

Fenerbahçe, PTT 1. Lig ekibi Altınordu karşısında tel tel döküldü. İki takımın ilk 11'lerinin değeri arasında uçurum gibi bir fark vardı. Diego ve Emenike'li Kanarya, 37.5 milyon Euro (yaklaşık 106 milyon TL); konuk ekip ise sadece 1.5 milyon Euro'ydu.

Fenerbahçe ile Altınordu arasında 36 milyonluk fark!

İsmail Kartal idaresinde 4. yıldız parolasıyla yola çıkan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda dün gece 3. maçına çıktı. Kupa serüveninde; ligde daha az şans bulan oyuncuların yanısıra genç ağırlıklı bir kadroyla yoluna devam eden Sarı-Lacivertliler, PTT 1. Lig ekibi Altınordu karşısında deyim yerindeyse ecel terleri döktü. Ancak göze çarpan en önemli detay Fenerbahçe’nin rakibiyle arasında olan farktı. İsmail Kartal, Diego, Emenike gibi üst düzey isimlerle birlikte Caner, Savaş, Uygar gibi gençlere şans verdi. Fakat buna rağmen Kanarya’nın ilk 11’inin değeri tam 37.5 milyon Euro’ydu. PTT 1. Lig’e bu sezon yükselen ve 14 puanla 14. sırada yer alan İzmir ekibinin kadro değerinin toplamı ise yalnızca 1.5 milyon Euro kadardı.

Fark sahaya yansımadı

Ortadaki bu 36 milyonluk farkın sahaya yansımaması, yani konuk Altınordu’nun Sarı- Lacivertliler’e göre daha arzulu ve coşkulu bir performans sergilemesi özellikle sosyal medyada günün en çok konuşulan konusuydu. Bu arada rakip Altınordu ile ilgili atlanmaması gereken önemli bir detayı daha hatırlatmakta fayda var. Altyapı kategorilerine yaptıkları büyük yatırımla tanınan İzmir ekibi, kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmuyor. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın iddiasına göre kulüp 2017-2018 sezonundan itibaren, yani yalnızca 3 yıl sonra kulüp bünyesi dışından transfer de yapmayacak. Altyapıdan yetişdirdiği oyuncularla mücadele edecek.

GENÇLER NE YAPTI?


Savaş Polat


Bir anda ileri fırlaması, kendini unutturarak ceza sahasına yaklaşması... Birçok özelliğiyle Gökhan Gönül’ün kopyası gibi. Kademelere de başarılı bir şekilde giriyor. Ancak geliştirmesi gereken çok yönü var. Rakibe müdahaleleri kontrolsüz. Ayrıca sık sık ofsaytı bozdu ki Altınordu’nun golü de böyle bir pozisyonda geldi.

Caner Koca


Kayseri maçında attığı golle adından söz ettirdi. Dün de iyi başladı, karşılaşmanın ilk dakikalarında gole de yaklaştı. Ancak sonradan büyük bir düşüş yaşadı. Peş peşe yaptığı pas hatalarına, Serdar
Kesimal’ın sert fırçası da eklenince iyice oyundan düştü.

Uygar Mert Zeybek


Sahadaki duruşu, topla hareketlenmesi ve paslarıyla, gençler arasında en hazır isim olduğunu belli ediyor. Sakin, top tekniği yüksek. Maç oynadıkça kendine olan güveni de artıyor.

Muhammed Akarslan


İkinci yarıda oyuna dahil olan genç sol kanat oyuncusu, topla buluştuğu anlarda kumaşının kaliteli olduğunu belli etti. Rahat adam geçiyor ama bazen topu ayağında fazla tutuyor.

Aziz Ceylan


Performansı en çok merak edilen isimdi. Büyük hayal kırıklığı yaşattı. Gol atmak için iki önemli şans yakaladı. İkisinde de amatörce hatalar yaptı. Ceza sahası dışında ise neredeyse topla hiç buluşmadı. Belki daha fazla dakika alırsa tedirginliğini üzerinden atarak yeteneklerini sergileyebilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ