MENÜ

Ya Emenike ya plan değişmeli

Yazarlarımız Mehmet Demirkol ve Feyyaz Uçar, Fenerbahçe'de yaşanan Emenike sorununu değerlendirdi.

Ya Emenike ya plan değişmeli

Ya Emenike ya plan değişmeli

Mersin İdmanyurdu'nun yaptığı baskı, Fenerbahçe'nin istemeyeceği cinsten. Başakşehir ise deplasmanlarda çok tehlikeli. İsmail Kartal, Emenike'yi ya da tek forvetli planını değiştirmezse bu sınavları vermesi zor.

Ben İsmail Kartal’ın yerinde olsam karşılaşmak istemeyeceğim takımların başında Mersin İdmanyurdu ve Başakşehir gelirdi. Mersin İdmanyurdu deplasmanlarda sadece 1 galibiyet alıp bu sıralamada diplerde olsa da hafta sonu özellikle Galatasaray savunma ve orta sahasına yaptığı baskıyla gerçekleştirdiği oyun, Fenerbahçe’nin istemeyeceği cinsten. Avcı’nın Başakşehir’i ise deplasman puan durumunda 3. sırada. Fenerbahçe’nin temel sorunu iki savunma kanadını hücuma sokamadığında organize hücum üretemeyişi. Sadece 2 gol atarak son 10 yılda 14. haftalar itibariyle direkt 11 oynayan
forvetler arasında sonuncu sırada yer alan Emenike temel problem. Ne savunma arkasına atılan toplarda başarılı, ne duvar olup orta sahaları hücuma sokuyor, ne de adam geçebiliyor. Dibe vurdu.

İş beklere kalıyor

Son derece formda olsalar da Emre ve Meireles’in de savunmayı delme özellikleri, hele de Emenike’nin duvar olamayışı hesaba katıldığında yok. İş yine Caner ve Gökhan’a kalıyor. Onları savunmayı çiftleyerek durduran herkes yaşıyor. İstisnası Rize ve Sivas. Başakşehir ve Mersin’in standardı ise çok daha yüksek. Kartal, Emenike israfından kurtulmalı ya da Webo-Emenike çift santrforuyla 4’lü orta sahaya dönmeli. Bu zor sınavları başka türlü vermek zor.

Mehmet Demirkol

**********************************************

Emenike'ye acil yardım gerekli

Mersin'in Galatasaray'ı ne kadar zorladığı ortada. Başakşehir ise gol yemiyor. Fenerbahçe'nin iç sahada tek forvet Emenike'yle oynaması uygun değil. Bu maçları kazanması için yanına bir partner gerekiyor.

Son haftalarda bir liderlik kavgasıdır gidiyor. Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde yola devam ettiği için ilk yarıyı lider bitirmesi pek önemli değil. Cim Bom’un çiçeği burnunda teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu için ilk yarı liderliği bir ölçü olmayacak. Çünkü göreve yeni başladı. Ama Kanarya ilk yarıyı lider bitirmezse İsmail Kartal sorgulanabilir. Fenerbahçe’nin oynadığı futbolun hocasını memnun etmediğini umuyorum. Aksi takdirde iyi bir ikinci yarı hazırlığı fırsatı kaçabilir. Fenerbahçe’nin yaşlı kadrosunun fizik kondisyon kapasitesinin düşmemesi çok önemli. Maçlara gelecek olursak... Mersin’in çok alternatifli bir kadrosu var. Galatasaray’ı ne kadar zorladıkları ortada.

Cesur oynaması şart

Başakşehir ise ligin en az gol yiyen takımı. Dört büyüklerin dışında bugüne kadar başarılmamış bir rekora gidiyorlar. Forvetlerinin performansına bakarsak, Fenerbahçe’nin Başakşehir’e gol atması zor. Emenike bu ülkedeki her takımda banko oynar. Yeter ki mevkisinde oynasın! Tek forvet iç sahada onun için uygun değil. İkili oynamak Emenike’yi rahatlatır. Fenerbahçe defansif anlamda Türkiye’nin en alternatifli kadrosuna sahip. Böyle alternatifli defansı olan takımın çok daha cesur oynaması şart. Yoksa 4. yıldız kayabilir.

Feyyaz Uçar

Haberin Devamı
YORUM YAZ