MENÜ

Türkiye'nin lideri Beşiktaş

Beşiktaş, İnönü'deki yapım çalışmaları nedeniyle bu sezondaki 7 iç saha maçına Ankara ve Konya da dahil olmak üzere 4 farklı yerde çıktı. Süper Lig'de 14 haftanın sonunda 32 puan toplayan Siyah-Beyazlılar, baş döndüren trafiğine rağmen zirvedeki yerini kaptırmadı.

Türkiye'nin lideri Beşiktaş

1- Trafik çok yoğun

Vodafone Arena’daki yapım çalışmalarının sürmesi nedeniyle iç saha maçları için başka statlara konuk olan Siyah-Beyazlılar’ın, bu konudaki trafiği adeta baş döndürüyor. İlk etapta sahasında oynaması gereken karşılaşmalara Olimpiyat Stadı’nda çıkma kararı alan ancak 80 bin kişilik dev spor kompleksindeki olumsuz hava ve saha şartları nedeniyle sık sık adres değiştiren Kartal, bu sezon İstanbul takımı kimliğinden ayrı bir görüntü çiziyor.

2- Başakşehir yaradı


Ligde iç sahada oynadığı Çaykur Rize, Eskişehir ve Fenerbahçe karşılaşmaları için Olimpiyat’ı kullanan Siyah-Beyazlılar, Sivas maçına, Ankara’daki Osmanlı Stadı’nda; Kasımpaşa mücadelesine ise Başakşehir’de çıkmıştı. Trabzon’u Konya’da ağırlayan Kara Kartal’ın, önceki gün 3-1 kazandığı Akhisar karşılaşmasındaki adresi Başakşehir olmuştu. Beşiktaş, 4 Ocak’ta Galatasaray’la Olimpiyat’ta oynayacağı derbiyle ilk yarıyı kapatacak.

3- Dış sahada daha başarılı

Ligde zirveye kurulan Beşiktaş, deplasmanda aldığı sonuçlarla taraftarını daha fazla sevindirdi. Dış sahada Mersin, Bursa, Balıkesir, Başakşehir, Karabük ve Gaziantep’i yenen Siyah-Beyazlılar, sadece Kayseri Erciyes’e 3-2’lik skorla mağlup oldu. Beşiktaş için ikinci devre de maceralı geçecek. Çünkü iç saha maçlarının nerede oynanacağı konusunda yönetim henüz karar vermedi.

Rize maçı kriz yarattı

Kara Kartal, Türkiye Kupası’ndaki Çaykur Rize maçı öncesinde büyük bir kriz yaşamıştı. İç sahada oynaması gereken bu karşılaşma için ilk olarak Sarıyer Stadı’nı adres gösteren Siyah-Beyazlılar, yayıncı kuruluşla anlaşmazlık yaşayınca rotayı Bolu’ya çevirdi. Ancak bu şehir de Çaykur Rize cephesince olumsuz karşılanmış ve yoğun geçen görüşmelerin ardından maçın oynanmasına tam 12 saat kala adres Atatürk Olimpiyat Stadı olarak belirlenmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ