MENÜ

Stoke City 0-2 Chelsea

İngiltere Premier Ligi'nde 17. hafta mücadelesinde Chelsea, deplasmanda Stoke City'yi 2-0 mağlup etti. Maviler'in gollerini Terry ve Fabregas kaydetti.

Stoke City 0-2 Chelsea

Geçen sezon Stoke, Chelsea'yi son dakikada Assaidi'nin attığı golle 3-2 yenmişti. Chelsea maça hızlı başladı. Henüz 2. dakikada sol taraftan Fabregas korneri kullandı, ceza sahası içerisindeki Terry kafayı vurdu ve Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi.

Ramsey'nin ayağını kıran Shawcross arka arkaya iki sert faul yaptı Costa'ya. Ardından Bardsley, Hazard'a çok sert girince sarı kart gördü ve Mourinho yerinden kalktı bu hareket sonrası. 21. dakikada Nzonzi'nin vuruşunda defansa çarpan top filelere giderken Courtois topu kornere çelmeyi başardı. Uzun taç atışlarıyla ünlü Delap futbolu bıraktı fakat Stoke hala uzun taç kullanıyor. Eski hocaları Tony Pulis alışkanlığı olmalı. 32. dakikada Chelsea, Diego Costa ile önemli bir fırsattan yararlanamadı. Matiç topu kaptı, Fabregas'a verdi. Onun çok şık ara pasında Costa ofsayta yakalanmadan kaleci Begoviç'le karşı karşıya kaldı ancak topu auta gönderdi. İlk yarı Chelsea daha üstün bir oyun oynadı. Topla oynayan ve pas yapan taraf Chelsea. 3 dakika uzatma oynandı ve ilk yarı Maviler'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda iki takımda da oyuncu değişikliği olmadı. Bu sezon ikinci maçım Britannia Stadı'nda. İlki defans yapamayan ve 3-2 kaybeden Arsenal bu akşam John Terry önderliğinde çok dikkatli defans yapan Chelsea. 52'de Willian sağdan vurdu Begoviç dikkatli. Bojan çok kaliteli bir futbolcu. Arsenal'e attığı sayılmayan golden önceki çalımları jeneriklikti. Hazard 55. dakikada altı pasta topla adeta dans etti. Costa'nın vuruşu etkili olmadı. Shawcross, Costa'ya bire bir markajla oynuyor. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde oyunun kontrolü Chelsea'de. 63'üncü dakikada. Bu akşam çok etkisiz olan Crouch yerini Diouf'a bıraktı.

Chelsea-Hull City maçından sonra Mourinho 'Çok akıllı futbolcularım var oyunun kontrolünü ellerinde tutmayı bildiler' demişti. 72'nci dakikada Adam uzaktan vurdu, direğin yanından auta gitti top. Anlatmak istediğim Stoke City, Hull takımından daha iyi ve her an oyunu değiştirebilecek oyunculara sahip. Bojan ve Arnautoviç klas futbolcular. Defansta Muniesa'yı da unutmamak lazım.

Fabregas sahnede


Dakika 78'de Hazard'ın pasında Fabregas Begoviç'in sağından topu filelere gönderdi. Hazard'ın pasında ilk topa dokunduğunda defansı oyundan düşürdü, vuruşu pek de iyi olmadı fakat golü kaydetti: 0-2.

84. dakikada Schurrle'nin pasında Costa topu Begoviç'e nişanladı. Costa'nın yerine Drogba oyunda. Bütün Avrupa Ligleri tatildeyken Cuma 12.45'te Chelsea kendi sahasında West-Ham'la oynayacak. Pazar günü deplasmanda Southampton ile karşılaşacak. Bu akşam Chelsea 2-0 kazanırken, oyunun kontrolünü elinde tuttu. Rakibine gol pozisyonu vermedi. İyi defans yaptı. Hazard çok iyi oynadı. Chelsea 17 maçta 42 puanla liderliğini korudu.

Edip ADANIR / Londra

TAKIM KADROLARI
STOKE: Begovic, Bardsley, Shawcross, Muniesa, Pieters, N'Zonzi, Cameron (Adam - 68' ), Walters, Krkic, Arnautovic (Assaidi - 82' ), Crouch (Diouf - 63' )

YEDEKLER: Huth, Whelan, Wilson, Adam, Diouf, Butland, Assaidi

CHELSEA: Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Mikel, Matic, Willian (Schürrle - 80' ), Fàbregas, Hazard (Zouma - 93' ), Diego Costa (Drogba - 85' )

YEDEKLER: Cech, Filipe Luis, Zouma, Aké, Oscar, Drogba, Schürrle

Haberin Devamı
YORUM YAZ