MENÜ

Günahıyla sevabıyla Yıldırım Demirören

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalına konuşmuş ve “Temmuz'da tekrar adayım. Çünkü başlayıp bitiremediğim işler var” demişti. FANATİK, bu sözleri üzerine 'Demirören dönemi'ni mercek altına aldı. İşte, 27 Şubat 2012'de, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifası sonrasında koltuğa oturan Yıldırım Demirören'in icraatları...

Günahıyla sevabıyla Yıldırım Demirören

Eksileri

Milli Takım
Aldığımız sonuçlar gerçekten iç karartıcı... 2000’de Avrupa Şampiyonası’nda Çeyrek Final, 2002’de Dünya Kupası’nda Üçüncülük ve 2008 Avrupa Şampiyonası’nda Yarı Finale imza atan milliler, şimdilerde resmen tel tel dökülüyor. 4 önemli organizasyonu es geçtik. Bunun yanı sıra, bir zamanlar Almanya, İspanya gibi devlerle
birlikte 1. torbadan kuraya girerdik, şu an 4. torbaya geriledik.

Finansal Fair Play

FIFA ve UEFA, 2015’ten itibaren bu konuya büyük önem verecek. Gelirleri, giderlerinden az olan kulüplerin, FIFA ve UEFA bünyesindeki organizasyonlara katılımı engellenecek. Bu durum, Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. Demirören sık sık kulüpleri uyardığını söylüyor, fakat TFF ciddi yaptırımlar uygulamadığı için, son sözü yine FIFA ve UEFA’nın söylemesinden, yani bir çok kulübümüzün “Avrupa’dan men” edilmesinden çekiliniyor.

Yabancı kontenjanı

Kulüpler Birliği ile alınan ortak karar sonrası, yabancı sayısının kademeli olarak düşürüleceği açıklanmıştı. Ancak, aynı kulüpler bastırdı, Demirören geri adım attı. Ocak ayında yine masaya oturulacak, yabancı konusunda son karar, bir kez daha (!) açıklanacak.

Çifte standart
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ve Futbol Tahkim Kurulu’nda adaletsiz bir karar verme mekanizması mevcut... Zira, aynı sözleri kullanan oyunculardan biri 3 maç ceza alırken, bir diğeri 2 maç alıyor, bir başkası ise uyarı dahi almıyor.

Hakemler
Özellikle bu sezon yaşanan hakem hataları dikkat çekiyor. TFF, bu hataları aza indirmek yerine, MHK’nın başındaki isme uygulanan ‘mobbing’i bile engelleyemiyor. Sonuçta, bir TV yorumcusu ve bir kulüp başkanı konuşuyor, MHK Başkanı istifa ediyor ve bu karardan en son TFF Başkanı’nın haberi oluyor.

Fatih Terim
Galatasaray’dan alınması, büyük tartışmalara neden oldu. 7 yıllık kontrat yapılması da çok yorumlandı. 2016 için şimdiden havlu atıldı; 2018 için de tehlike büyük. Çünkü 1, 2 ve 3. torbadan gelecek devlerle kapışacağız.

Gökhan Töre
Milli Takım kampında tarihte ilk kez silahlar konuştu. Gökhan Töre, bir arkadaşı ile birlikte kamp oteline gelerek Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’ın odasını bastı. TFF önce yalanladı, sonra itiraf etti, fakat kriz yönetilemedi. Halen hiç bir ceza verilmeyen Töre, Ay-Yıldızlı formayı giyerken; Hakan ve Ömer, Milli Takım’a gelmiyorlar.

---

Artıları

Şiddet
6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair kanun uyarınca E-Bilet sistemine geçildi ve Passolig ile bu konuda en önemli adım atıldı. Bu sistemin uygulanması sonrasında tribünlerdeki şiddet, gözle görülür biçimde azaldı. Ancak özellikle bu sezon tribünlerin büyük bölümünün boş kaldığı da gözle görülür bir gerçek.

Anadolu atağı
Yaptığı düzenlemeler ile Türkiye Ziraat Kupası’nda önemli bir gelişime imza attı. Böylece, 4 Büyükler’in Anadolu takımlarıyla eşleşmeleri ağlandı. (Son örnekler; Bayburtspor- Fenerbahçe, Balçova Yaşamspor-Galatasaray).

İlkellik bitti
Önceki dönemde uygulanan ‘Seyircisiz ve Saha Kapatma’ cezalarına ayar yapıldı. Artık sadece küfür eden tribüne seyirci alınmıyor,böylece birkaç kişi yüzünden bütün stat ceza çekmiyor. Ayrıca bu uygulama iç sahada ise iç saha, dış sahada ise dış saha için uygulanıyor.

Riva
Türk Futbolu için aslında büyük bir devrim bu... Rahmetli Hasan Doğan döneminde başlanan Riva Projesi bitirildi. Artık Milli takım her yaş kategorisi ile birlikte tamamen 5 yıldızlı Riva Tesisleri’nde kamp yapıyor.

Ulaşım
PTT 1. Lig, İkinci Lig Kırmızı ve Beyaz Grup ile 3. Lig’deki 3 grup için müthiş bir projeyi hayata geçirdi. Bu takımların deplasmanlara gidişlerindeki seyahat giderlerini (uçak veya otobüs biletleri) TFF karşılıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ