MENÜ

Fenerbahçe 1-1 Altınordu

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 3. maçında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Altınordu'yla 1-1 berabere kaldı. Altınordulu Taha'nın ilk yarıdaki golüne, ikinci yarıda Diego karşılık verdi. Sarı Lacivertliler'in isteksiz performansı ve statta bin kişiyi bile bulmayan kalabalık karşılaşmaya "ceza maçı gibi" dedirtti.

Fenerbahçe 1-1 Altınordu

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

CEZA MAÇI GİBİ!
Fenerbahçe, kupadaki 3. sınavında Altınordu'yla 1-1 berabere kaldı. Teknik direktör İsmail Kartal, Bayburt maçındaki gibi ligde forma şansı bulamayan tecrübeli yedekler ve genç oyunculardan oluşan bir kadroyla sahaya çıktı. Kayseri maçının mutsuz oyuncusu Emmanuel Emenike de maça 11'de başladı. Stattaki seyirci sayısının bini bile bulmamasıysa hayal kırklığı yarattı.

YİNE PENALTI TARTIŞMASI

Fenerbahçe maça baskılı başlayan taraf olsa da, bu baskı topa sahip olmaktan öteye geçemedi. İlk yarıda iki takım da futbol adına bir şey veremedi. 24. dakikada Fenerbahçe atağında ceza sahası içinde sol taraftan yapılan ortada, top Altınordulu sağ bek Kemal Cingirt'in eline çarptı. Hakem Çağatay Şahan bu pozisyonda oyunu devam ettirdi. Pozisyon yüzde yüz penaltıydı. İlk yarı 0-0 sona erdi.

GENÇ SAVAŞ'TAN FAYDALI HATA!

İkinci yarı da ilk 45 dakikadan farksızdı. Tutuk devam eden maça Altınordu'nun golü nokta koydu. Ara pasında topla buluşan Taha, kaleci Mert'le karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderdi. Bu pozisyonda Kadlec ve Serdar ikilisi, Taha'yı ofsayt tuzağına düşürse de uzak taraftaki genç sağ bek Savaş Polat ofsaytı bozarak, belki de kendisine en faydalı hatayı yaptı, tecrübe kazandı.

EMENIKE VE DIEGO YOKLARI OYNADI

Kayseri Erciyesspor
maçında oyundan alınırken gösterdiği tavırla adeta mutsuzluğunu haykıran Emenike'yi İsmail Kartal "ceza olarak" bu maça 11'de başlattı ancak Nijeryalı kupa maçlarını kafada bitirmiş! Geçen sezonki kar maskeli Emenike'yi ilerleyen günlerde yeniden görebiliriz. Diego da ondan farksızdı. 81. dakikada takımına beraberliği getiren isim olup Türkiye'deki ilk, kariyerindeki 100. golünü atmış olsa da, fiziki güçsüzlüğü ve pas hatalarıyla bu maçın ona işkence gibi geldiği belliydi.

YİNE BERABERE!

44 yıl sonra karşılaşan iki takım son karşılaştıklarında da berabere kalmışlardı. Bu skorun ardından Fenerbahçe ve Altınordu 4'er puana ulaşıp, 6 puanlı bir maçı eksik lider Kayserispor'un arkasında 2. ve 3. sırada yer aldılar. Kayserispor yarın kendi sahasında Bayburt'u ağırlayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ