MENÜ

Bilic'in takımının başarı sırrı şu: Herkes başrolde!

Siyah-Beyazlılar'da üst üste gelen sakatlıklar, takımın işleyişini bozmuyor. Bayrağı devralan Cenk Tosun, Atınç Nukan ve Cenk Gönen gibi isimlerle Kartal, uçmayı sürdürüyor. Kerim Frei ile Serdar'ın da formunun zirvesine çıkmaları takımı iyice ateşliyor.

Bilic'in takımının başarı sırrı şu: Herkes başrolde!

Süper Lig’de 14 haftanın sonunda liderlik koltuğunda bulunan Beşiktaş’ın yıldızları, takım olarak sergiledikleri özveriyle dikkatleri çekiyor. Takımın 1 numaralı
sorunu haline gelen sakatlıkların ardından Siyah-Beyazlılar’da görev alan herkes, eksiklerin yerini başarıyla dolduruyor. Teknik direktör Slaven Bilic’in, “Benim kadromdaki bütün isimler yıldız. Herkese başrol veriyoruz” sözleriyle açıkladığı sistem içinde forma şansı bulan; Cenk Tosun, Atınç Nukan ve Cenk Gönen gibi isimler, sergiledikleri futbolla alkış topluyor. Bununla beraber kadroda geri planda kalan isimlerden Kerim Frei ve Serdar Kuruluş’un da takıma yüzde 100 olarak katkı yapması, Siyah-Beyazlılar’da yüzleri güldürüyor.

Cenk, Ba’yı aratmadı


Siyah-Beyazlılar’ın ligde 7 Kasım’da Trabzonspor’la oynadığı karşılaşmada forvet hattındaki isimler Demba Ba ve Mustafa Pektemek’in sakatlanmasının ardından hücum hattının tek alternatifi haline gelen Cenk Tosun, attığı gollerle adeta patlama yaptı. Sezon başında özellikle Senegalli yıldız Demba Ba’nın arkasında kalan 23 yaşındaki futbolcu, lig, kupa ve Avrupa’da çıktığı 5 maçta rakip filelere 5 gol göndererek adından söz ettirdi.

Kalede ve savunmada yükseliş!


Tolga Zengin’in sakatlanmasının ardından; Başakşehir, Kasımpaşa, Karabük, Partizan ve Asteras maçlarında eldivenleri alan Cenk Gönen, kalede güven verdi. Savunma hattında Sivok ve Ersan’ın yokluğunda Tottenham maçının ikinci yarısı ve Gaziantep karşılaşmasında da 90 dakika forma giyen Atınç Nukan, sergilediği performansla tam not aldı. Siyah- Beyazlılar’ın alt yapısından yetişen 21 yaşındaki 1.96’lık stoper, takımın iki önemli ismini aratmayarak, adeta ‘bu takımın geleceği benim’ dedi.

Yeni transfer Serdar!


Beşiktaş Yönetimi’nin ocak ayında takıma yeni bir sağ bek kazandırmayı planlaması, bu alanda takımda tek isim konumunda bulanan Serdar Kurtuluş’u adeta ateşledi. Sezon başında Necip Uysal ve zaman zaman da İsmail Köybaşı’nın görev yaptığı bölgedeki formasını geri kazanan deneyimli savunmacı, özellikle önceki gün oynanan Akhisar maçında formunun zirvesine çıktı. Kolay kolay da formayı vermeyecek gibi gözüküyor.

Orta alan uçuşa geçti


Sezon başında orta alanı Gökhan Töre, Jose Sosa, Veli Kavlak ve Olcay Şahan 4’lüsü üzerine kuran Slaven Bilic, kadrodaki diğer isimlerden de en iyi şekilde yararlanıyor. Bu futbolcular arasında Hırvat hocanın en fazla şans tanıdığı Kerim Frei, başarılı performansıyla zaman zaman as kadrodakileri bile kulübeye hapsetmeyi başardı. Bu sezon; Kayseri Erciyes’e 2 ve Başakşehir’e de 1 kez olmak üzere toplamda 3 kez rakip fileleri havalandıran genç futbolcu, yıldızını
parlatan isimlerin arasında yer aldı.

Gökmen Özcan

Haberin Devamı
YORUM YAZ