MENÜ

Yanal'dan ilginç ilk 11

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın, Bursaspor maçındaki tercihleri tartışma konusu oldu.

Yanal'dan ilginç ilk 11

Maç başlamadan önce açıklanan kadroyu gören Bordo-Mavililer kuşkusuz şaşkına döndü, Ersun Yanal'ın tercihlerini ciddi derecede sorguladı. Oscar Cardozo'nun 75. dakikada sahaya girmesi, Mustapha Yatabare'nin ilk 11'de mücadeleye başlamasının nedenini taraflı tarafsız herkes çok merak etti. Fakat fazla geçmeden Paraguaylı yıldızın yedek kulübesinde oturmasının sebebi ortaya çıktı. Üst üste 8 maç oynayan 31 yaşındaki golcünün bu periyodu kaldıramadığı öğrenildi. Bu yüzden de Ersun Yanal risk almaktan kaçındı. Yusuf’un ise sol bekte forma giymesi ‘İshak Doğan devre arasında gönderilecek mi?' sorularını beraberinde getirdi.

'Futbol adına güzel maçtı'


Bursaspor ile 3-3 berabere sonuçlanan karşılaşmanın ardından, Trabzonspor savunmasında yapılan ucuz hatalar dikkat çekiyordu. Yeşil-Beyazlılar forvetlerin kaleci Fatih Öztürk ile 90 dakikada yaklaşık 10 kez karşı karşıya gelmesi Ersun Yanal'ın da gözüne çarptı. Rakibin hücum oyuncularına iyi markaj yapamadıklarını ifade eden deneyimli teknik adam, "Futbol için güzel maçtı. Her iki takım pozisyon yarattı. Bu durum tabii ki de futbol adına güzel ama bizim için değildi. Biz saha içinde kazanmanın gerekliliklerini yerine getiremedik" diye konuştu.

'Çok top kaybı yapıyoruz'

Savunmadan topu çıkarmakta zorluk çektiklerini ve rakibi paslarla bunaltamadıklarını da belirten Yanal, "Rakibin girdiği pozisyonlarda iyi yer tutmakta zorluk çektik. Bizim de hücumda yaptığımız olumlu işler vardı. Çıkarken top kayıplarını azaltmamız gerekiyor. Deplasmanda 3 gol bulduysan, 3 gol yememen gerekiyor. Bursaspor da hak etti, biz de hak ettik" değerlendirmesinde bulundu. Başarılı çalıştırıcı kuşkusuz bu sözleriyle devre arasında olası bir stoper transferi iddialarını bir hayli güçlendirmiş oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ