MENÜ

Xavi, Real Madrid'e gitmeyi düşündü mü?

Çocuklar için açtığı futbol kampı için Mısır'a giden Barcelona'nın tecrübeli oyuncusu Xavi, futbol hayatı hakkında çarpıcı ifadeler kullandı, ezeli rakipleri Real Madrid'e göndermede bulundu.

Xavi, Real Madrid'e gitmeyi düşündü mü?

İspanya La Liga'nın köklü kulübü Barcelona'nın efsane ismi Xavi Hernandez, kariyerine ilişkin samimi açıklamalar yaptı.

Çocuklar için açtığı futbol kampı için Mısır'da 34 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz yaz döneminde sözleşmesi tamamlandığında Katalan devinde kalma yönünde verdiği karardan dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi. İspanyol orta saha oyuncusu, basın mensuplarından gelen bir soru üzerine, "Real Madrid'e gitmeyi asla düşünemem. Orada mutlu olmam mümkün değil. Ben Barcelonalıyım, bu bir gerçek. Kimseyi kandıracak değilim. Olmak istediğim, her zaman hayalini kurduğum takımdayım. Kendimi bu açıdan çok şanslı görüyorum. Futbol benim hayatım. Kariyerim boyunca yaptığım en iyi tercih Barcelona'dan ayrılmamaktı. Bunu hiçbir zaman düşünmedim" dedi.

'Pep'le yakaladığımız başarıyı tekrarlamak zor'

Futbol yaşantısını ne zaman noktalayacağına henüz karar vermediğinin altını çizen Barça'nın deneyimli ismi Xavi, "Devam edebileceğim kadar oynamayı planlıyorum. Veda kararını ne zaman veririm hiç bilmiyorum. Takıma birçok yeni oyuncu dahil oluyor. Hedefimiz güçlü bir Barcelona ortaya koymak. Gerektiği zaman yedek kulübesinde otururum, bu sorun değil. Eskisi gibi olmadığımız bir gerçek. Pep Guardiola dönemi mükemmeldi, inanın onunla birlikte yakaladığımız başarıları tekrarlamak oldukça zor. Guardiola dönemi muhteşemdi. Ardından Tito Vilanova devri geldi. Geçen yılı ise kupasız tamamladık. Artık diğer takımlar sistemimizi çözdü. O sisteme geri dönmek zor" şeklinde konuştu.

'En iyisi Messi'

Kariyeri boyunca yalnızca Barcelona formasıyla mücadele veren Xavi Hernandez, Arjantinli süperstar Lionel Messi'nin dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olup olmadığı sorulması üzerine, "Futbol tarihini yargılamam doğru olmaz. Fakat şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki beraber oynadığım en iyi isim Messi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ