MENÜ

Oğuz Dağlaroğlu: Sosa'nın golünü yemezdim

Akhisar Belediyespor'un tecrübeli file bekçisi Oğuz Dağlaroğlu, Beşiktaş'la yaptıkları maçın ortada bir maç olduğunu söyledi.

Oğuz Dağlaroğlu: Sosa'nın golünü yemezdim

NORMAL ZEMİNDE SOSA’NIN ATTIĞI ŞUTU KURTARIRDIM

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Oğuz Dağlaroğlu, “Dün Başakşehir Stadı’nda çamurda kalecilik yaptım. Golden önce ayaklarımı yere vuruyorum ki, çamurdan kurtulayım diye. Düzgün bir sahada Sosa’nın attığı golü yemezdim. Buna bir bahane olarak söylemiyorum. Kendimi korumuyorum. Hatalı olduğumu söylüyorum. Ben Manisa sahasında bildiğiniz plajda kalecilik yapıyorum. Başakşehir’de çamurun içinde kalecilik yaptım” şeklinde konuştu.

MAÇ ORTADAYDI

Oğuz, “İki takımın eşit pozisyonları vardı. Her iki takımın da kazanma şansı vardı. Fakat gol pozisyonlarını değerlendiren Beşiktaş oldu. İkinci gol için gol pozisyonu bile diyemeyeceğiz. Benim hatamdan gol oldu. Maçın kırılma anlarında az hata yapan taraf Beşiktaş oldu. Bu yüzden mağlup olduk. Ama İki takımın denk güçlere sahip olduğu bir maçtı” dedi.

GENELDE ÖNDE OYNAR, RİSK ALIRIM; BU TAKIMA DAHA FAZLA YARDIM ETMEK İÇİN BENİMSEDİĞİM BİR STRATEJİ

Genelde önde oynamayı tercih ettiğini ve savunmanın arkasına atılan topları topladığını belirten Oğuz, “Bu bir strateji. Genelde önde oynamayı tercih ediyorum. Maç içerisinde ceza sahası dışında çok sayıda müdahalem oldu. Önde oynamak defansıma daha çok yardım etmek istiyorum. Bu nedenle biraz risk alıyorum. Bu maçta Sosa’dan gelen top gol olunca ters tepti. Ama bu strateji ve risk alıyorum. Benim hatam oldu; ama bu futbol. Bazen olmuyor. Kötü bir günümdeydim. Takımıma zara verdim; ama kalecilikte bunlar var” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE YABANCILARDAN SADECE BEN Mİ GOL YİYİYORUM (?)

Dider Drogba, Alex de Souza ve Sosa’nın Türkiye kariyerlerinde ilk golü kendisinin koruduğu kaleye atmaları konusundaki yorumlar için ise tecrübeli kaleci, “Enteresan bunun böyle gelişmesi; fakat ülkemize gelen 3 tane yabancı yok. Diğer yabancılar da atıyor. Bunlar neden düşünülmüyor. Alex ve Drogba çok büyük futbolculardı. Onların golleri atmasından sonra, insanlar düşünüyor; başka kimler gelip atacak Oğuz’a diye düşünüyorlar. Sosa’nın ki de bana olunca, herkes hazır bekliyor. Pekii diğer yabancılar kime gol attı. Diğer yabancılar gol atarken, onların kimlere gol attığının istatistiği neden tutulmadı? Onları yiyen kaleciler kim? Bunların istatistiğini kim tutuyor? Sosa da kariyerli bir oyuncu, onu daha alt kategoride bir oyuncu olarak görmek istemem. Kariyerli ve takımına katkı sağlayan bir oyuncu. Ama diğer yabancılar da gol attı. Biraz da onların gollerini yiyen kalecilere bakılsın” ifadelerini kullandı.

BAŞAKŞEHİR’DE ÇAMURDA, MANİSA’DA PLAJDA KALECİLİK YAPIYORUM!

Ülkemizdeki futbol sahalarının facia durumda olduğunu belirten Oğuz Dağlaroğlu, “Başakşehir’de iki takım oynuyor. Manisa Stadı’nda 3 tane takım oynuyor. Ben bundan inanılmaz şikayetçiyim. Manisa Stadı’na gelin bakın. Ben kumda kalecilik yapıyorum. Dün Başakşehir Stadı’nda çamurda kalecilik yaptım. Golden önce ayaklarımı yere vuruyorum ki, çamurdan kurtulayım diye. Düzgün bir sahada Sosa’nın attığı golü yemezdim. Buna bir bahane olarak söylemiyorum. Kendimi korumuyorum. Hatalı olduğumu söylüyorum. Ama sahanın bu denli çamur olması çok önemli bir faktör. Golü saliselerle yiyorsunuz. Saha inanın sizi saliselerle yavaşlatabiliyor. Normal düzgün bir zeminde o topu kurtarabilirdim. Sosa topa vurmadan önce resmen ayağımdaki çamurları sökmeye çalışıyordum. Ama bu kötü sahalar oyuncuların kalitesini ortaya çıkarmasını da engelliyor. Ben Manisa sahasında bildiğiniz plajda kalecilik yapıyorum. Başakşehir’de çamurun içinde kalecilik yaptım. Ayağımıza yapışan çamurdan kurtulmak için ayrıca mücadele ettik. Allah bu zeminlerde mücadele eden futbolculara sağlık versin, başarı versin. Kolay değil. Başka ülkelerde halı gibi sahalarda oynuyor futbolcular. Sonra ülkemizde futbol neden geri kalır diye üzülüyoruz” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ