MENÜ

Obradovic'ten TOP 16 yorumu

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan “Güncel” programına konuk oldu. Özgür Çelen'in sorularını yanıtlayan Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi TOP 16 maçları öncesinde takımın durumunu değerlendirdi.

Obradovic'ten TOP 16 yorumu

Başarılı olmak için daha fazla çalışmalarını gerektiğinin altığını çizen Obradovic, gençler içinde ayrı parantez açtı. Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic’in konuşmalarından derlediğimiz satır başları ise şöyle:

'TOP 16’da hiçbir rakip kolay değil'


“Euroleague’de takımın şu ana kadarki performansından çok memnunum. Her şey yolunda. Geçen seneki gibi ilk turu 8 galibiyet ve 2 mağlubiyetle tamamladık. Geçtiğimiz sezon ilk turu zirvede tamamlamıştık, bu sene ikinci sırada. Önemli olan TOP 16’ya yükselmekti ve bunu başardık. TOP16’da zorlu bir grupta mücadele edeceğiz. Gelişerek devam ediyoruz, devam da etmeliyiz. TOP 16’da hiçbir rakip kolay değil. Ocak ayı içinde aynı zamanda ligde Efes, Darüşşafaka ve Beşiktaş gibi zorlu maçlarımız da var. Çok zorlu bir dönem bizi bekliyor.

'Panathinaikos maçı sonrasında, ciddi dönüş ve değişim oldu'

Mağlup olduğumuz Panathinaikos maçı sonrasında, ciddi dönüş ve değişim oldu. Kampa girdik ve sabah akşam çalıştık. Konuştuk, tartıştık 'daha iyi neler yapabiliriz' diye ve herkes bunu çok iyi anladı. Konsantrasyon çok önemli. Oyuncularıma hep bunu enjekte etmeye çalışıyorum. Motive olmak da çok önemli. Her rakibe karşı aynı konsantrasyonla sahaya çıkmalısınız. Örnek dün oynadığımız Eskişehir Basket maçı gibi. Ayrıca takıma dahil olan 6 yeni oyuncunun adapte süresi vardı. Ne kadar adapte olsalar da sürekli çalışmak gerekiyor, bu yeterli değil. Her oyuncu önemli. 2 dakika da oynasa da 40 dakika da olsa gerekli katkıyı yapmalı.

'Hayal ve hedefleriniz olmadan başarılara ulaşamazsınız'

TOP 16’da her takım güçlü. Bir top, bir skor bütün hayatımızı belirliyor. Önümüzde 14 maç var. Tek tek ilerleyip 8’li finali hedefleyerek çalışmak lazım. Ona göre hazırlanmamız gerekiyor. İlk maçımızı İstanbul’da CSKA Moskova ile oynayacağız. Namağlup bir takımla karşılaşacağız. Elimizden geleni her şeyi yapacağız. Öte yandan program ve ulaşım açısından da zorlu rakiplerimiz var. Maç maç düşünmek lazım. Takımın kalitesi çok önemli. CSKA ve Olimpiakos herkesin hem fikir olacağı gibi grubun favorileri. Başarıları dolayısıyla. Bizim de şansımız olduğuna inanıp buna göre savaşmalıyız. Hayal ve hedefleriniz olmadan başarılara ulaşamazsınız. Benim hayallerim ve hedeflerim var. Kesinlikle son topa kadar savaşmalıyız. Taraftarlarımız da aynı hedeflere sahip. Son maç dahil hepsi salondaydı. Sonuna kadar yanlarımızda olmaları için çağrıda bulunuyorum ve teşekkür ediyorum.

'Eksiklerimiz üzerine çalışmalıyız'

Serbest atışlar konusunda iyi değiliz hem de facia diyebilirim. Maçın sonucunu da bazen bu atışlar belirleyebiliyor. Antrenmanda ne kadar çalışırsanız, daha fazla başarılı olursunuz. Kesinlikle bunun üzerine oyuncularımız çalışacaklar. Savunmamızı geliştirmemiz gerekiyor. Bazı durumlarda faul yaparak avantaj yakalayabileceğimiz anlarda bunu kullanmıyoruz. Bunlar üzerine çalışmalıyız. Biz nasıl çalışıyorsak rakiplerde öyle çalışıyorlar. Herkesin sorumluluk alması gerekiyor. İyi oyuncu sadece skor üreten değil aynı zamanda hem hücumda, hem savunmada, hem de her açıdan takıma katkı veren oyuncudur.

'Ivkovic çok yakın dostum'

Dušan Ivkovic çok yakın dostum. Aynı zamanda aile dostum. Çok büyük saygım var ona ve ailesine. Çok değişik yerlerde çalışma fırsatım oldu kendisiyle. Bana çok fazla şeyler öğretti. Çok önemli benim için. Benden büyük olmasına rağmen aynı yaştaymışız gibi davranıyor. Çok enerjik bir yapıya sahip.

'Çok güvendiğim bir ekiple çalışıyorum'

Çok güvendiğim ve bana destek veren teknik ekibe sahibim. Sağlık ekibi keza öyle. Hedeflerimiz aynı olduğu içinde ve en önemlisi güven, sonuna kadar güvenebileceğim bir ekiple çalışıyorum. Altyapı antrenörleri ile de bağlantılı çalışıyoruz. Ömer Faruk gibi oyuncuları A takımda oynatabiliyoruz. Genç oyuncuları iyi yetiştirip A takım seviyesine getirmek çok önemli. Genç oyunculara gelişmeleri için fırsat vermemiz çok önemli. Altyapı antrenörleri ile sürekli iletişim içindeyiz. Maurizio Gherardini’nin kalitesini çok iyi biliyorum. İnşallah herkes de iyi anlar. Bütün kararları beraber veriyoruz. Mirsad Türkcan’a teşekkür ediyorum. Türkiye’ye gelmem konusunda beni en çok ikna eden kişidir. Hayatını başka yönde devam ettirmek isteyince bizde aklımıza gelen ilk ve tek kişi Ömer Onan’la takım menajerliği konusunda konuştuk. Ömer Onan müthiş çalışıyor. Maurizio Gherardini’den de çok fazla şey öğrenebilir. Ayrıca kulüpte herkes o kadar çok güzel çalışıyor ki biz sadece basketbol oynayalım diye.

'Topu atmak çok kolay ama skor üretmek çok zordur'


Bogdan Bogdanovic basketbola aşık sporcu. Bütün genç oyuncularda böyle çalışmalı. Bogdan bireysel olarak da çok çalışıyor. Sadece basketbol düşünmeleri gerekir. Öncelikleri basketbol olmaları gerek. İyi oyuncuların hiç birisi sadece takımla çalışan oyuncular değildi. Bireysel çalışmak çok önemli. Topu atmak çok kolay ama skor üretmek çok zordur. Çok fazla yetenekli kişilerle çalıştım ama çalışmadıkları biçin bir kısmı bir süre sonra kayboldu. İyi oyuncu olmak istiyorlarsa çalışmaları lazım.

'Takımıma güveniyorum'

Takımın neye ihtiyacı var, bizim ne olanağımız var. Takviye olsun diye acele transferler doğru bir şey değil. Belli bir oyun sitilimiz oldu. 1 veya birkaç kaç oyuncu takviye istiyorum ama bize ekstra bir şeyler katacak oyuncular olmalı. Her önemli tur öncesinde takımlar transfer trafiğine girer. Takımıma güveniyorum. Her adımımızı düşünerek atıyoruz. Çok ciddiyiz. Sezon sonunda herkes değerlendirilecek buna bende dahil. Yorum yapmak kolay ama her şey sezon sonunda belli olacak. Geçtiğimiz maçta taraftarlar '4’lü final yolunda kalbinizi sahaya koyun' pankartı açtı. Taraftarların ne kadar büyük hedefleri olduğunu görebiliyoruz. Bu çok güzel bir şey.

'Benim için önemli olan sporcunun ne kadar çalıştığı ve basketbola kendini ne kadar adadığı'

Türkiye ligi rekabet dolu bir lig. Avrupa’nın en iyi liglerinden. Statü değişikliği Türk oyuncular için daha çok çalışmayı beraberinde getirdi. Bizim takım içinde çok fazla değişiklik olmadı. Benim için uyruk önemli değil, sporcunun ne kadar çalıştığı ve basketbola kendini ne kadar adadığı önemli. Bizim kadar genç oyunculara şans veren yoktur. Geçen sene de Türk ağırlıklı oyuncularla şampiyon olduk. Takıma ve genç oyunculara değer veriyorum. Çok sinirli görünebilirim ama oyuncularımın hepsi biliyor, bu durumun takım için olduğunu. Gençlere fırsat verip destek olmak istiyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ