MENÜ

Juventus 7-8 Napoli

İtalya Süper Kupası'nda Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Napoli, 90 dakikası 1-1, uzatma anları 2-2 biten maçın penaltı atışlarından rakibini 8-7 yenerek 24 yıl sonra kupayı müzesine götürdü.

Juventus 7-8 Napoli

İtalya Süper Kupası final maçında, Serie A'nın şampiyonu Juventus ile İtalya Kupası'nın sahibi Napoli, Katar'da Jassim Bin Hamad Stadı'nda karşı karşıya geldi. Napoli, UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Trabzonspor'un rakibi olmuştu.

Maçın hemen başında Juventus, Tevez'in attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarının geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Juventus soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarının 68. dakikasında Napoli'nin atağında sağ kanattan ceza sahasına içerisine gönderilen ortaya Gonzalo Higuain, kafayla topu filelere gönderdi ve eşitliği getirdi: 1-1. 90 dakikanın bu skorla sona ermesinin ardından maç uzatmalara gitti. Uzatma anlarının 106. dakikasında, Juventus bir kez daha Tevez'in golüyle öne geçti. Maç bitti, bitecek derken, 118'de sahneye yeniden Higuain çıktı ve tekrar eşitliği getirdi: 2-2. Maçın uzatma dakikaları da bu skorla sonra erdi ve penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında Napoli rakibini 6-5 mağlup etti ve toplamda Juventus'u 8-7'yle geçerek 24 yıl aradan sonra kupaya uzanan isim oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ